Tara care a declarat ilegala moneda virtuala bitcoin

Procuratura din Rusia a avertizat asupra riscurilor pe care le presupune bitcoin, aratand ca este ilegala folosirea monedei virtuale intrucat poate fi utilizata pentru spalarea de bani sau finantarea terorismului.

"Sistemele pentru plati anonime si monedele virtuale care au dezvoltat o circulatie considerabila - inclusiv cea mai cunoscuta, bitcoin - sunt inlocuitori ai banilor si nu pot fi utilizate de persoane fizice sau juridice", a transmis Biroul Procurorului General al Rusiei, citat de cotidianul New York Times, scrie Mediafax.

Legea din Rusia prevede ca rubla este singura moneda oficiala si introducerea oricarei alte monede sau inlocuitor este interzisa, a precizat institutia.

Banca centrala din Rusia a avertizat, la sfarsitul lunii ianuarie, ca tranzactiile cu bitcoin sunt speculative, din cauza riscului mare ca moneda sa piarda foarte mult din valoare intr-un timp scurt.

Biroul Procurorului General a informat ca lucreaza, impreuna cu banca centrala si alte agentii, la inasprirea reglementarilor si prevenirea delictelor comise prin utilizarea pseudo-monedelor.

Citeste si:
Dominaţia Rusiei pe piaţa mondială a grâului continuă să crească
Dominaţia Rusiei pe piaţa...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

In SUA, unde comunitatea bitcoin este mult mai dezvoltata decat cea din Rusia, autoritatile investigheaza mai multe cazuri de activitati ilegale comise utilizand bitcoin.

La sfarsitul anului trecut, China a interzis portalurilor de tranzactionare a bitcoin din tara sa mai efectueze schimburi. Banca Chinei a interzis totodata bancilor sa efectueze tranzactii cu bitcoin, care nu are statut legal de moneda.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri