Senatorul PSD Cristian Dumitrescu a declarat, luni, ca Biroul Permanent a fost informat despre o solicitare a DNA cu privire la unele documente privind ASF, precizand ca aceasta nu respecta uzantele, pentru ca trebuie adresata presedintelui Senatului.

Dumitrescu a declarat ca solicitarea venita din partea DNA este semnata de "un sef de sectie si de doi procurori" si adresata Senatului, "scrisa cu pixul", in atentia Secretarului General, in care se solicita niste documente. Dumitrescu a tinut sa precizeze ca Directia Nationala Anticoruptie cere ca aceste documente sa fie transmise pana pe 11 februarie, noteaza Mediafax.

"Pentru a da curs acestei solicitari, Biroul Permanent a mandatat Secretarul General sa transmita chiar astazi solicitatorilor ca adresarea sa se faca conform cu uzantele si cu procedurile existente in Parlamentul Romaniei, prin seful institutiei, dupa care ii dam curs. Nu e problema de a nu da curs unei solicitari, ci pur si simpu de a proceda regulamentar si oficial", a explicat Dumitrescu.

El a explicat ca cererea DNA trebuie adresata presedintelui Senatului, care o trimite Biroului Permanent, care decide la ce comisie se trimite, sau daca se trimite la Secretarul General. Intrebat daca documentele cerute de Directia Generala Anticoruptie se refera la ASF, Cristian Dumitrescu a confirmat acest lucru.

"Nu e vorba de asta, ca noi dam toate infomatiile, cu circuitul documentelor, proiectul de lege. Sigur, el poate fi luat si din Monitorul Oficial, dar probabil ca aceasta este procedura, nu cunosc", a spus senatorul PSD. Solicitarea DNA, desi aflata in mapa membrilor Biroului Permanent al Senatului, nu a fost inclusa si in mapa presei.

Procurorii DNA au cerut Parlamentului si Guvernului sa le puna la dispozitie, pana marti, in dosarul Carpatica, mai multe documente legate de OUG despre care exista suspiciunea ca ar fi fost emisa pentru a proteja interesele firmei de asigurari Carpatica, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat ca procurorii DNA au transmis adrese Parlamentului si Guvernului la sfarsitul saptamanii trecute, iar "termenul limita" de predare este marti, solicitarile fiind facute in acord cu prevederile noilor coduri penal si de procedura penala.

Documentele solicitate vizeaza Ordonanta de urgenta prin care Guvernul a redus numarul membrilor board-ului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si a impus o serie de criterii profesionale, prin care s-ar fi urmarit protejarea intereselor firmei de asigurari Carpatica. In cazul in care Parlamentul si Guvernul nu vor transmite DNA documentele solicitate in dosarul Carpatica, procurorii ar putea sa solicite ridicarea acestor acte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri