Garanti Bank Romania a revenit pe profit in 2013. Segmentul IMM a sustinut cresterea

Garanti Bank Romania a inregistrat anul trecut un profit net de 20,7 milioane euro, revenind astfel pe plus dupa ce in 2012 marcase o pierdere de aceeasi magnitudine. Rezultatele au fost sustinute in special de cresterea puternica a creditarii pe segmentul IMM, de 17%.

Banca a anuntat ca a inregistrat in 2013 o crestere cu 17% a volumului de credite acordat IMM-urilor, pana la 268 milioane euro, estimand pentru 2014 un avans de aproximativ 10% pentru volumul total al imprumuturilor.

Pe zona de credite de retail, avansul a fost de 7% fata de anul anterior, volumul fiind de 446 milioane euro.

Din cele 2 miliarde lei imprumutate populatiei, Garanti a acordat credite ipotecare in valoare de 566 milioane lei au fost, ceea ce inseamna o crestere de 50% fata de 2012. In schimb, volumul creditelor de consum a scazut, pana la 1,4 miliarde lei.

Depozitele atrase de banca in 2013 au urcat cu 42%.

Citeste si:
Agenția de Rating Fitch anunță decizii privind 5 bănci din România
Agenția de Rating Fitch...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Dupa cum au remarcat oficialii bancii, anul trecut cererea pentru credite in lei a crescut, ca urmare a scaderii dobanzilor.

La nivelul grupului Garanti, din care mai fac parte Garanti Credite de consum, Garanti Leasing si Garanti Credite Ipotecare, veniturile nete au urcat la 118,6 milioane euro, in crestere cu 11% fata de 2012.

Activele totale ale grupului Garanti au inregistrat o crestere de 7,3% anul trecut, pana la 1,93 miliarde euro.

In ceea ce priveste creditele neperformante, reprezentantii bancii au precizat ca ponderea acestora este cu circa 4-5% mai mica decat media sistemului bancar. Desi s-au ferit sa ofere o cifra exacta, rata creditelor neperformante pentru Garanti ar putea antinge 17%.

Citeste si:
Companiile austriecilor din asigurări, profit URIAS în România în...
Companiile austriecilor din...

Garanti Bank are o retea de 78 de agentii si peste 280 ATM-uri inteligente, numar in crestere cu 25% fata de 2012, iar reteaua de POS-uri s-a extins cu 10%, la peste 8.000 de unitati. Chiar daca a stopat in 2013 expansiunea retelei de sucursale, la nivelul personalului Garanti a angajat anul trecut circa 70 de persoane, iar in acest na va completa personalul cu alti 30 de salariati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri