Imprumuturile sunt destinate finantarii de proiecte in industrie, servicii si infrastructura. IMM-urile vor fi sprijinite in activitatea de achizitie, renovare sau extindere a activelor corporale (cu exceptia terenurilor), de investitii in cercetare si dezvoltare, de consolidare a retelelor de distributie pe pietele nationale sau pe alt piete din UE si in acoperirea cerintelor de capital de lucru pe termen mediu si lung pentru finantarea activitatilor comerciale obisnuite.

Entitatile din sectoarele publice care intreprind investitii in infrastructura la scara mica si medie sau investitii comunitare sustenabile vor fi eligibile pentru a beneficia de asistenta in scopul imbunatatirii serviciilor publice in domeniul transportului, energiei, deseurilor, telecomunicatiilor, apei, sanatatii,educatiei si locuintelor sociale, se arata intr-un comunicat al companiei de leasing.

"Noua facilitate va consolida asistenta acordata de EIB (BEI - n.r.) catre IMM-uri si intreprinderi cu capitalizare medie si va sprijini competitivitatea si productivitatea acestora. Dimmat fiind ca aceste entitati reprezinta motorul economiei romanesti, aceasta operatiune va avea un impact pozitiv asupra perspectivelor de crestere economica si de creare a locurilor de munca", a declarat in comunicat Mihai Tanasescu, vicepresedinte BEI responsabil pentru Romania.

Citeste si:

Imprumutul BEI catre BCR Leasing este acordat in baza Planului Comun IFI pentru Dezvoltare in Europa Centrala si de Sud-Est, care este destinat sa imbunatateasca accesul la finantari pe termen lung pentru IMM-urile din Europa in vederea ameliorarii efectelor crizei financiare.

Banca Europeana pentru Investitii este institutia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene si este detinuta de statele membre UE. Ea ofera finantari pe termen lung pentru investitii solide pentru a contribui la atingerea obiectivelor UE.