Salariul de baza al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, este de aproximativ 10.000 de euro, dar ajunge pana la 12.000 de euro cu indemnizatia de la consiliul de administratie al Bancii Nationale, cu mult sub veniturile lunare incasate de la ASF de Dan Radu Rusanu.

"Asa am stiut si eu, ca la ASF sunt stabilite salarii identice cu cele de la BNR. Sumele care se vehiculeaza acum pe ecrane si despre care se spune ca sunt identice ca la Banca Nationala, nu mai sunt identice. Salariul guvernatorului la Banca Nationala este cu mult sub ceea ce am auzit la ASF, de 18.000-20.000 de euro. Salariul de baza al guvernatorului este de aproximativ 10.000 de euro si urca la aproape 12.000 de euro cu indemnizatia de la Consiliul de Administratie. Celelalte salarii sunt mult mai mici", a declarat Adrian Vasilescu, pentru Agerpres, declaratia fiind preluata de Hotnews.

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), fostul liberal Dan Radu Rusanu (foto), este cel mai bine platit angajat al ASF. El a primit numai in ultimele doua luni ale anului 2013 un venit brut total in valoare de 72.094 de euro, potrivit unor informatii citate de Hotnews.ro.

Urmatorul in acest clasament este prim-vicepresedintele institutiei, Daniel Daianu, cu un venit brut de 68.043 de euro in noiembrie si decembrie 2013.

Aceste informatii contrazic declaratiile oficiale ale ASF, conform carora Presedintele ASF, Dan Radu Rusanu, are un venit net de 14.000 de euro pe luna, iar vicepresedintii sai castiga 12.000 de euro.

Citeste si:
Modalități de a economisi între joburi
Modalități de a economisi...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri