Rusanu: Laura Chitoiu s-a autosuspendat din functia de director al Directiei Avizari a ASF

Directorul Directiei Avizari din cadrul ASF, Laura Chitoiu, s-a autosuspendat din functie, sotia fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu fiind urmarita penal pentru abuz contra intereselor publice in dosarul "Carpatica Asig".

"Laura Chitoiu s-a autosuspendat din functie", a declarat presedintele ASF, Dan Radu Rusanu, intr-o conferinta de presa. Laura Chitoiu a mers joi dimineata la DNA pentru a i se aduce la cunostinta calitatea sa de suspect in dosarul "Carpatica", capatata in urma intrarii in vigoare a noilor coduri in materie penala, dupa ce sotia fostului ministru de Finante a fost invinuita in acest caz, noteaza Mediafax.

Procurorii DNA au inceput in 28 ianuarie urmarirea penala pe numele sotiei fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, aceasta fiind astfel invinuita in dosarul "Carpatica". La intrarea in vigoare a noilor coduri penale, la 1 februarie, calitatea acesteia s-a schimbat din invinuit in suspect, astfel ca a fost chemata la DNA, unde s-a prezentat vineri dimineata pentru a i se aduce la cunostinta noile dispozitii referitoare la cazul ei.

Laura Chitoiu a plecat de la sediul DNA fara a face declaratii.

Ea este urmarita penal pentru abuz contra intereselor publice, in calitate de director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), in dosarul "Carpatica", in care omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, si Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzati ca, in mod fraudulos, in perioada mai - decembrie 2013, au reusit sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de ASF fata de societatea de asigurari.

Citeste si:
Parlamentul a votat numirile la ASF, ANRE și Consiliul Legislativ
Parlamentul a votat numirile...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri