Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca liberalii sunt in principiu de acord cu declansarea unei anchete parlamentare privind activitatea ASF si nivelul salariilor din aceasta institutie.

Liderul PNL a fost intrebat daca liberalii sunt de acord cu propunerea anuntata de USD pentru declansarea unei anchete parlamentare asupra activitatii ASF.

"Eu incurajez orice ancheta parlamentara. Eu le-am spus ca, in principiu, da. Le-am spus colegilor sa examineze elementele discutiei, dar in principiu da, nu avem niciun motiv sa blocam vreo ancheta parlamentara", a raspuns Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, marti, ca atat el, cat si liderul UNPR, Gabriel Oprea, au fost consultati de premierul Victor Ponta privind demararea unei anchete parlamentare in cazul ASF si si-au dat acordul politic, el aratand ca discutia nu a existat si in USL, cu liberalii.

Intrebat daca a existat o discutie cu PNL privind propunerea demararii unei anchete parlamentare in cazul ASF si a salariilor din institutie, Constantin a raspuns: "Nu. Eu am fost consultat de domnul prim-ministru, si eu si domnul Gabriel Oprea. Si liderii USD si-au dat acceptul pentru o astfel de decizie politica".

Constantin a precizat ca in USL nu a existat o astfel de consultare pe aceasta tema, el aratand ca aceasta ar putea avea loc intr-o viitoare intrevedere a liderilor USL.

"USL s-a intalnit ieri informal. Nu a avut loc o astfel de discutie. Probabil ca va avea. Daca va mai avea loc o discutie a USL in perioada urmatoare, probabil ca va avea loc discutia aceasta si acolo. Nu cred ca liberalii se vor opune unei astfel de comisii", a spus Constantin.

Intrebat daca si pe viitor lucrurile de vor desfasura in sensul unei consultari prealabile in USD, iar apoi si in USL, Constantin a precizat: "Intelegeti ce doriti. Eu cred ca e un semn ca functioneaza foarte bine USD".

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat ca liberalii sunt de acord cu ancheta parlamentara propusa de USD in ceea ce priveste activitatea ASF si salariile personalului acestei institutii.

"PNL este de acord cu aceasta initiativa, nu cred ca trebuie sa fie un subiect tabu salarizarea in orice institutie publica. Tocmai fiind un caz mediatizat e bine sa se cunoasca toate informatiile", a declarat Pocora. USD, formata din PSD, UNPR si PC, propune realizarea unei anchete parlamentare privind activitatea ASF si nivelul de salarizare din aceasta institutie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri