Tranzactia concorda cu abordarea grupului de a detine 100% din subsidiarele sale in regiune si este menita sa sustina dezvoltarea operatiunii din Romania pe termen lung.

"Dupa constructia unei baze solide, sustinuta puternic de co-actionari, consideram ca a detine 100% din subsidiara locala este cea mai buna modalitate de a ne intari pozitia in Romania. La mai mult de un an de la intrarea noastra pe piata, suntem multumiti sa detinem si sa conducem o companie sanatoasa, tanara si moderna, un asigurator de care suntem siguri ca reprezinta baza cea mai potrivita pe care sa ducem Gothaer Asigurari Reasigurari la un alt nivel, acel al unui jucator important pe piata de asigurari din Romania", declara Jürgen Meisch (foto), CFO Gothaer Group.

Tranzactia, care survine ca urmare a intentiilor exprimate atat de grupul Gothaer cat si de actionarii locali ai Gothaer Asigurari Reasigurari, se afla in etapa de documentare si urmeaza a fi supusa aprobarilor autoritatilor locale, cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Partile au agreat sa nu furnizeze alte detalii suplimentare referitoare la tranzactie.

Gothaer a intrat pe piata de asigurari din Romania, dupa ce Gothaer Finanzholding AG, entitatea care administreaza activitatile financiare ale grupului, a preluat pachetul majoritar de actiuni al Platinum Asigurari (84,6%), restul fiind detinute pana acum de Constantin Toma si Efraim Naimer.