Western Union si Raiffeisen Bank au lansat serviciul de transfer de bani prin internet banking, prin care clientii pot trimite bani direct din conturile personale, iar primirile de sume de bani din reteaua internationala sau locala a Western Union sunt virate direct in conturile personale ale destinatarilor.

Noul serviciu permite primirea si trimiterea de bani prin platforma Raiffeisen Online (www.raiffeisenonline.ro), utilizand Western Union Money Transfer..

„Prin lansarea transferurilor de bani online facem un nou pas in a facilita si extinde accesul clientilor la serviciile Western Union. Nevoile si asteptarile acestora sunt in continua schimbare – o demonstreaza si cresterea de peste 32% a veniturilor generate prin canalele noastre electronice la nivel global in trimestrul patru din 2013. Transferurile online, lansate astazi, aduc o alternativa moderna de a trimite sau a primi bani, in linie cu strategia noastra globala de consolida serviciul de transfer de bani pentru consumatori accentuand, cu precadere, extinderea digitala”, spune Gabriel Sorbo, Vicepresedinte Regional Western Union Europa de Sud.

Transferurile de bani Western Union prin Raiffeisen Online sunt accesibile clientilor bancii care au un cont deschis in lei, euro, dolari si alte valute. Trimiterile se efectueaza direct din conturile personale, iar primirile de sume de bani din reteaua internationala sau locala a Western Union sunt virate direct in conturile personale ale destinatarilor.

Raiffeisen Bank are are circa 660.000 de clienti de internet banking.

Cum functioneaza noul serviciu Western Union de transfer de bani prin Raiffeisen Online

Pentru a trimite bani prin serviciul Western Union prin Raiffeisen Online, clientii trebuie sa aiba un cont in lei si/sau euro sau dolari sau alta valuta, deschis la Raiffeisen Bank si sa fie abonati la serviciul de internet banking al bancii.

Dupa selectarea contului si introducerea beneficiarului transferului, clientul trebuie sa selecteze tara de destinatie, sa introduca suma transferata si valuta la destinatie, respectiv sa accepte termenii si conditiile aferente transferului.
Odata cu finalizarea tranzactiei, contul clientului este debitat cu suma trimisa si comisionul aferent tranzactiei.

Pentru a primi bani prin Internet Banking prin serviciul Western Union, destinatarul trebuie, de asemenea, sa aiba un cont in lei si/sau euro sau dolari Raiffeisen Bank, sa fie abonat la serviciul de Internet Banking al Raiffeisen Bank si sa cunoasca detaliile tranzactiei Western Union: MTCN-ul (Money Transfer Control Number), suma trimisa, valuta in care a fost trimisa si tara de origine.

Ulterior, clientul trebuie sa selecteze serviciul Western Union din pagina www.raiffeisenonline.ro, sa introduca detaliile tranzactiei, sa citeasca si sa accepte termenii si conditiile aferente transferului, apoi banii sunt virati direct in contul sau. Pentru transferurile pe teritoriul Romaniei, tranzactia va fi platita in aceeasi valuta in care a fost trimisa.
Pentru tranzactiile din strainatate catre Romania, contul clientului este creditat cu suma asteptata in valuta contului. In cazul in care suma primita este intr-o valuta diferita de valuta contului, aceasta va fi convertita in valuta contului la cursul de schimb al Raiffeisen Bank.

Clientul poate opta pentru o noua operatiune de transfer sau poate sa isi retraga banii din cont. In cazul in care detine un card bancar asociat la contul curent, poate opta sa isi retraga banii de la un ATM sau poate decide sa plateasca cu cardul la comerciantii acceptanti cu contravaloarea sumei respective, beneficiind de comision 0%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri