Misu Negritoiu, presedintele ING Bank Romania, comenteaza pe blogul sau declaratiile facute sapamana trecuta de guvernatoul BNR Mugur Isarescu, in care acesta a vorbit despre posibilitatea ca Romania sa adopte euro.

"Saptamina trecuta, o declaratie socanta emanata de sub cupola celei mai vechi institutii de invatamant superior (Universitatea Bucuresti), in fata protipendadei politice a zilei si a elitei gandirii economice a momentului, ne anunta ca Romania ar putea adopta Euro maine, dar numai pentru Bucuresti si judetul Ilfov (?!) insa nu pentru zonele de peste 100km departare. Pare ca nu mai conteaza evolutia tarii in ansamblu, ci trebuie asteptat sa fie pregatita si “celebra” localitate Las Fierbinti (din serialul TV care ridiculizeaza viata rurala). Adica un fel de “ad calendas graecas”, desi este mentionat si un interval optim (2021-2023), dintr-o perspectiva de “liniste politica” ;-).

Surprinderea este cu atat mai mare cu cat, pana recent, atat Presedintele cat si BNR au sustinut cu consecventa (inclusiv dupa criza financiara din 2008) obiectivul programatic de adoptare a monedei Euro in anul …2015! Tinta era, cel putin tehnic, total nerealista, dar am inteles la timpul respectiv ca Romania are nevoie de o ancora pentru disciplinarea decidentilor politici in gestionarea banului public si de mobilizarea natiunii in jurul unor obiective majore. De ce a disparut intre timp aceasta nevoie e mai greu de inteles.

Cititi comentariul integral pe blogul lui Misu Negritoiu


Citeste si:
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta
2013 ASF, numiri exclusiv...

Sursa foto: blog Misu Negritoiu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
UE vrea să taxeze 70.000 de mari companii pentru acces pe piaţa unică
Setari Cookie-uri