Actionarii Euroins Romania isi va majora capitalul social cu 100 milioane de lei, la 238,5 milioane de lei, prin aport in numerr, dupa ce Consiliul de Administratie al asiguratorului a decis, marti, efectuarea acestei operatiuni.

In prezent, societatea are un capital social de 138,5 milioane de lei, controlat in proportie de peste 90% de Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria).

Cea mai recenta crestere de capital a avut loc in decembrie 2013 si s-a ridicat la 18,7 milioane lei. "Pe data de 25 februarie, adunarea ordinara a Consiliului de Administratie al Euroins Romania si Euroins Insurance Group (EIG), reunita la Bucuresti, a decis cresterea capitalului social cu 100 milioane lei, cea mai mare marire de capital de pana acum. Adunarea actionarilor va vota marirea de capital in data de 15 aprilie", se arata intr-un comunicat al Euroins Romania, potrivit Mediafax.

Potrivit companiei, decizia de crestere a capitalului social al Euroins Romania reflecta "angajamentul strategic in favoarea intaririi pozitiei companiei", precum si "sprijinul pe care actionarii sunt decisi sa il acorde pentru a sustine dezvoltarea activitatii si a asigura soliditatea companiei pe piata asigurarilor".

Euroins Romania a fost infiintata in anul 1994 sub denumirea Asitrans si practica numai asigurari generale. In 2013, potrivit datelor EIG, Euroins Romania a inregistrat subscrieri de 115 milioane de euro, in crestere cu 13% fata de anul precedent. Peste 90% din subscrieri au fost inregistrate pe segmentul politelor RCA.

Citeste si:
Bulgarii de la Euroins pregatesc banii pentru subsidiara din Romania
Euroins a primit 80 de mil....


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Sub ochii ASF: 6 din 10 soferi circula cu RCA de la City si Euroins