Banca Transilvania a inclus in oferta sa cardurile contactless, alaturandu-se astfel grupului select al celor mai mari banci din Romania care ofera clientilor tehnologia contactless. Cardurile de debit BT destinate persoanelor fizice, emise in varianta contactless, sunt: Visa Electron, Mastercard Mondo, Mastercard Direct si Mastercard Gold.

Utilizarea unui card contactless nu presupune costuri suplimentare pentru clientii BT. Banca mentioneaza ca taxele si comisioanele cardurilor contactless sunt similare celor pentru cardurile standard, cu exceptia comisionului de emitere a cardului: Visa Electron (15 lei), Mastercard Mondo (15 lei), Mastercard Direct (4 euro). In cazul Mastercard Gold, comisionul nu este modificat, acesta fiind de 50 de lei.

Banca Comerciala Romana (BCR), Raiffeisen Bank, BRD si ING Bank mai emit in piata locala carduri contactless.

Si in cazul Bancii Transilvania, limita de plata prin cardurile contactless este de 100 lei, respectiv 20 euro.

Utilizarea unui card contactless presupune simpla apropiere a cardului de un terminal contactless, fara a mai fi necesara introducerea acestuia in POS, respectiv testarea PIN-ului.

BRD anunta oficial lansarea...
Citeste si: BRD anunta oficial lansarea functionalitatii Instant Top-up

Pe langa platile foarte rapide fara introducerea PIN-ului, cardurile contactless pot fi utilizate ca oricare alt card, atat pentru cumparaturi la comercianti, cat si pentru retrageri de numerar de la bancomat, cumparaturi online, pentru plata facturilor la bancomat sau la automatele de plati din sediile BT.

Banca Transilvania are in portofoliu peste 2 milioane de carduri, fiind unul dintre cei mai mari emitenti de carduri din Romania. In functie de volumele de tranzactii generate prin utilizarea cardurilor BT de catre clienti, cota de piata este de 17%, potrivit bancii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Orange Money si Banca Transilvania anunta si ei lansarea Apple Pay