Banca va anunta marti o emisiune de obligatiuni denominata in dolari, au declarat doua surse apropiate situatiei pentru Reuters, preluata de CNBC. UniCredit are operatiuni importante in Italia, Germania, Austria si Europa Centrala si de Est.

Contactati de Reuters, reprezentantii grupului au refuzat sa comenteze informatiile. Bancile italiene au probleme cu limitarea creditelor neperformante, care au atins la finele lunii ianuarie 160 miliarde euro la nivel national, dupa cea mai indelungata recesiune de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, informeaza Mediafax.

Analistii estimeaza ca UniCredit a constituit in trimestrul al patrulea provizioane de cel putin 4 miliarde euro pentru acoperirea creditelor neperformante, in incercarea de a-si consolida situatia financiara inaintea testelor de stres derulate de Uniunea Europeana.

In primele noua luni ale anului trecut, banca a constituit provizioane de 4,4 miliarde euro, astfel ca totalul la nivelul intregului an s-ar ridica la peste 8 miliarde euro. Analistii estimeaza ca UniCredit va incheia anul 2013 cu un profit net de 931 milioane euro. Grupul va prezenta marti rezultatele financiare pentru ultimul trimestru al anului trecut si un nou plan de afaceri.