Raiffeisen Bank propune distribuirea de dividende de 264 milioane lei

Raiffeisen Bank propune actionarilor distribuirea de dividende pentru anul 2013 in valoare de 264 de milioane lei, reprezentand circa 60% din profitul net, valoare similara cu suma distribuita din profitul obtinut in 2012.

Raiffeisen a raportat pentru anul trecut un profit net de 458 milioane lei, in crestere cu 17% comparativ cu rezultatul din 2012, cand a obtinut un castig de 393 milioane lei. Din castigul de anul trecut, banca va constitui o rezerva legala obligatorie in suma de 23,8 milioane lei, iar suma ramasa nedistribuita va fi de 170 de milioane lei. Valoarea dividendului va fi de 0,022 lei/actiune.

Principalul actionar al bancii este grupul austriac Raiffeisen Bank International, care detine 99,49% din actiuni. Raiffeisen Bank Romania a acordat in 2013 fintari cu maturitate mai mare de un an in suma de 1,2 miliarde euro, circa o treime din soldul de 3,68 miliarde euro, reprezentand angajamente noi, prelungiri ale unor credite ajunse la maturitate sau suplimentari ale volumelor imprumuturilor in derulare. Din rulajul de anul trecut de 1,2 miliarde euro, circa o treime sunt credite acordate persoanelor fizice, fara a lua in calcul portofoliul preluat de la Citi, de 84 de milioane de euro, informeaza Mediafax.

Rata de neperformanta a crescut anul trecut cu doua puncte procentuale, de la 7% la 9% din soldul creditelor, in timp ce rata de acoperire cu provizioane a scazut de la 75% la 73%.

Citeste si:
Companiile austriecilor din asigurări, profit URIAS în România în...
Companiile austriecilor din...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri