Vienna Insurance Group (VIG) a reevaluat in scadere cu 40 milioane euro primele brute subscrise in anul 2012 in Romania pe segmentul asigurarilor de viata, dupa "constatari serioase" in urma unui audit care a condus la restructurarea BCR Asigurari de Viata si inlocuirea managementului.

Astfel, in conformitate cu standardele internationale de contabilitate IAS 8, compania austriaca a revizuit in scadere primele brute subscrise in 2012 pe piata asigurarilor de viata din Romania, la 74,6 milioane euro, fata de nivelul de 114,3 milioane euro raportat pentru finele acelui an, potrivit raportarilor VIG, rezultand o diferenta de aproape 40 milioane euro.

Actionarii BCR Asigurari de Viata (BCR Life), a doua companie ca marime pe segmentul de asigurari de viata, au aprobat in luna ianuarie o majorare a capitalului social cu 120 milioane de lei. Surse apropiate companiei declarau la finele anului trecut, ca presedintele directoratului BCR Asigurari de Viata (BCR Life), Florina Vizinteanu, va pleca din companie la 1 ianuarie. Ea a ocupat aceasta functie timp de opt ani. BCR Asigurari de Viata a fost infiintata in 2005 si a devenit membra a grupului VIG la inceputul anului 2009.

VIG mai detine in Romania companiile Omniasig si Asirom. Omniasig nu are operatiuni in zona asigurarilor de viata. Asirom a subscris anul trecut prime de 89 milioane lei in pe piata asigurarilor de viata. Vienna Insurance noteaza, in raportul anual, ca BCR Asigurari de Viata a inregistrat cresteri ale veniturilor din prime in fiecare an dupa integrarea in grup si pana in 2012 inclusiv si a reusit sa obtina o pozitie importanta pe piata, scrie Mediafax.

Toate rezultatele financiare anuale pregatite de companie in conformitate cu legile romane si cu standardele internationale de raportare financiara (IFRS) au primit avizul auditorilor independenti, continua grupul. "Din moment ce efectele ajustarilor vizeaza aproape in exclusivitate anii financiari 2012 si 2013, in timp ce alte eventuale efecte asupra unor perioade de timp mai vechi nu au putut fi calculate si stabilite cu rigurozitate, VIG nu a facut nicio modificare asupra bilantului la 1 ianuarie 2012. Aceste ajustari se refera in exclusivitate anul financiar 2012", se mai spune in raport.

"In urma investigatiilor privind produsele de beneficii pentru angajati in zona pachetelor de asigurari de viata destinate clientilor corporate si in urma schimbarii auditorului, VIG a decis sa colaboreze cu auditorul pentru o evaluare a politicilor de contabilitate pentru portofoliul de asigurari de viata, a organizarii interne, administratiei si a securitatii IT.

Raportul final a fost primit de VIG la inceputul anului 2014 si a continut constatari serioase in zona asigurarilor de viata la termen si a relevat necesitatea unor schimbari in ceea ce priveste contabilitatea creantelor in contul primelor pentru produsele de asigurare destinate clientilor particulari. Drept rezultat, VIG a decis sa efectueze o restructurare extinsa a companiei si sa inlocuiasca managementul. De asemenea, VIG a considerat necesara ajustarea rezultatelor financiare pentru anul financiar 2012, in conformitate cu normele IAS 8", se mai arata in raportul anual al grupului.

Vienna Insurance Group a raportat o pierdere inainte de impozitare de 98,7 milioane euro in Romania, dubla fata de cea din 2012. Primele brute subscrise in Romania de Vienna Insurance Group au scazut anul trecut cu 11,5%, la 361,8 milioane euro, potrivit rezultatelor financiare publicate joi de companie.

Valoarea primelor brute totale subscrise de companiile grupului in Romania in 2012 a fost revizuita in scadere cu 50,5 milioane euro, la 408,6 milioane euro, de la nivelul de 459,1 milioane euro cuprins in rezultatele preliminare publicate in ianuarie 2014. Rezultatele publicate joi au fost intocmite in conformitate cu standardele internationale de contabilitate IAS 8.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri