Compania a incheiat anul trecut circa 2.400 de contracte, in crestere cu circa 10%, un ritm similar fiind inregistrat la nivelul clientilor activi. Finantarile de vehicule comerciale si autoturisme au reprezentat 65% din portofoliul de active nou in 2013, restul revenind echipamentelor.

"In 2014 ne propunem in continuare ca obiective principale concentrarea pe relatia cu clientii si securizarea volumelor de vanzari", a declarat intr-un comunicat directorul general al Raiffeisen Leasing, Felix Daniliuc. Costurile cu provizioanele s-au pastrat anul trecut la acelasi nivel, iar cele cu riscul s-au injumatatit. Stocul bunurilor recuperate s-a redus cu 30% la finele anului, la circa 100 unitati, potrivit Mediafax.

Prezenta pe piata romaneasca din 2002 si parte a grupului financiar austriac Raiffeisen, compania de leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare ALB Romania. Organizatia reprezenta la finele anului trecut 87,5% din piata de leasing, care s-a plasat la 1,24 miliarde euro, in scadere cu 9% fata de 2012.