Finantarile Raiffeisen Leasing au crescut cu 15%, la 86,4 mil. euro

Valoarea volumelor finantate anul trecut de Raiffeisen Leasing a crescut cu 15%, la 86,4 milioane euro, din care 65% au fost generate prin banca, iar compania de leasing a obtinut un profit de trei milioane euro, cu 25% mai mare fata de anul precedent.

Compania a incheiat anul trecut circa 2.400 de contracte, in crestere cu circa 10%, un ritm similar fiind inregistrat la nivelul clientilor activi. Finantarile de vehicule comerciale si autoturisme au reprezentat 65% din portofoliul de active nou in 2013, restul revenind echipamentelor.

"In 2014 ne propunem in continuare ca obiective principale concentrarea pe relatia cu clientii si securizarea volumelor de vanzari", a declarat intr-un comunicat directorul general al Raiffeisen Leasing, Felix Daniliuc. Costurile cu provizioanele s-au pastrat anul trecut la acelasi nivel, iar cele cu riscul s-au injumatatit. Stocul bunurilor recuperate s-a redus cu 30% la finele anului, la circa 100 unitati, potrivit Mediafax.

Prezenta pe piata romaneasca din 2002 si parte a grupului financiar austriac Raiffeisen, compania de leasing este membra a Asociatiei Societatilor Financiare ALB Romania. Organizatia reprezenta la finele anului trecut 87,5% din piata de leasing, care s-a plasat la 1,24 miliarde euro, in scadere cu 9% fata de 2012.

Citeste si:
O bancă din România angajează persoane care vor lucra numai de acasă
Schimbarea adusă de pandemie:...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri