CEC Bank a acordat credite cu garantii de la stat pentru IMM-uri de 2 mil. lei

Institutia de credit detinuta de stat CEC Bank a acordat in ultimele 2 luni credite de aproape doua milioane lei in cadrul Programului de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii. Banca mai are in analiza imprumuturi de alte 4 milioane lei, plafonul total fiind de peste 520 milioane lei in urmatorii doi ani.

CEC Bank si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) au semnat in februarie Conventia de Colaborare pentru programul guvernamental, prin care banca beneficiaza in urmatorii doi ani de un plafon al garantiilor de circa 260 milioane lei, prin care IMM-urile pot accesa credite de peste 520 milioane lei cu garantii reduse la jumatate. Astfel, IMM-urile cu cel putin trei ani de la infiintare pot accesa linii de credit in lei pentru finantarea capitalului de lucru de maxim cinci milioane lei, pe o perioada de cel mult doi ani, cu posibilitatea prelungirii cu maximum un an. Facilitatea poate fi garantata de stat prin FNGCIMM in proportie de 50% din valoarea creditului, scrie Mediafax.

Clientul va plati o dobanda compusa din ROBOR la trei luni si o marja de 2,5% si un comision de administrare de 0,04% pe an aplicabil lunar la valoarea initiala a liniei de credit, la care se adauga comisionul de evaluare a garantiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri