Cei peste 1,78 milioane de participanti ai fondului de pensii administrat privat ING au primit in luna aprilie anul curent scrisoarea anualŃ de informare pentru anul 2013, intr-un demers al companiei privind intelegerea in detaliu a situatiei privind contul personal de pensie privata obligatorie.

"In cadrul acestei campanii, cei peste 1,78 de milioane de participanti inregistrati in Pilonul II la ING la finalul lui 2013 sunt informati cu privire la situatia contului personal de pensie la sfarsitul anului anterior, precum si la societatea de administrare a fondului, depozitarul si auditorul fondului.", se arata in comunicatul companiei. In plus, "scrisoarea de anul acesta a fost completata cu o sectiune de explicatii privind modul in care participantii vor beneficia in viitor de activul personal acumulat in contul de pensie.".

Pe piata de pensii administrate privat, fondul de pensii private ING Pensii are 1.790.940 de participanti si detine active nete de 5,46 miliarde lei la finalul lunii februarie 2014, conform ASF. La sfarsitul lui 2013, Fondul de Pensii Administrat Privat ING detinea active nete de 5,24 miliarde de lei, in crestere cu 43% fata de nivelul inregistrat la finele lui 2012. Astfel, cota de piata a ING Pensii la sfarsitul lui 2013, in functie de active, era de circa 37,6% din piata pensiilor private obligatorii.

La aceeasi data, ING Pensii avea 1.781.170 participanti in Pilonul II, dintre care 97% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem. Contributia medie neta pe participant la Fondul de Pensii Administrat Privat ING a fost de 80,6 lei, comparativ cu 66,1 lei in 2012. De la infiintare (mai 2008) si pana la finalul anului 2013 fondul de pensii obligatorii al ING a obtinut o performanta anualizata de 12,03%, comparativ cu media anualizata a tuturor fondurilor din piata de 11,51%.

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din sec╚Ťiunea Finan╚Ťe - B─ânci »


Setari Cookie-uri