Banca Italo Romena a raportat o pierdere de 11,7 milioane euro

Banca Italo Romena a incheiat anul 2013 cu active de 1,19 miliarde euro, in crestere cu 4,5%, dar a inregistrat o pierdere neta de 11,7 milioane euro, pe fondul constituirii de provizioane de circa 25 milioane euro, conform regulilor bancii-mama, Veneto Banca.

"Mentinerea unei conjuncturi economice care a dus la inrautatirea situatiei veniturilor inregistrate de catre companii si populatie, au determinat banca sa realizeze provizioane de circa 25 de milioane de euro. Desi cu impact negativ asupra contului de profit si pierdere a exercitiului, aceasta masura a fost necesara pentru a adapta fondul de rezerva pentru deprecierea creditelor conform principiilor de gestiune prudentiala a bancii-mama Veneto Banca, supusa reglementarilor Bancii Italiei", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit. Consiliul de Administratie al bancii a aprobat la 22 aprilie bilantul exercitiului financiar aferent anului trecut, potrivit Mediafax.

Banca a adoptat de mai mult timp o abordare prudentiala cu scopul de a imbunatati calitatea portofoliului de credite si a garantiilor aferente.

Volumul creditelor acordate clientilor a scazut anul trecut cu 6,9%, la 882 milioane de euro, ca urmare a rambursarii realizate de firma Immobiliare Italo Romena a finantarii acordate de banca in cuantum de 65 de milioane de euro, ca urmare a capitalizarii acesteia cu aceeasi suma. Volumul creditelor neperformante a ajuns la 127,5 milioane de euro, in crestere cu 29,6 milioane de euro fata de exercitiul precedent, cu o pondere de 14,4% in total portofoliu, sub nivelul mediei pe sistem (circa 20%).

Depozitele atrase s-au apreciat cu 6,3%, la 660,5 milioane euro, o pondere semnificativa avand-o depozitele la vedere, care au inregistrat un avans de 38,6%. Valoarea comisioanelor nete s-a situat la peste 4,5 milioane de euro, 3,6% mai mult decat in 2012.
Banca a raportat in 2012 o pierdere de 11,08 milioane euro.

Citeste si:
Veneto Banca Bucuresti are in plan o crestere cu cate 70 mil. euro...
Veneto Banca Bucuresti are in...

Totodata, patrimoniul net, care include si rezultatul exercitiului, s-a ridicat la 58,2 milioane de euro, in crestere cu 17,5%, ca urmare a majorarii capitalului realizat in aprilie. Banca Italo Romena opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care cinci se afla in Capitala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri