Internet banking-ul, utilizat de foarte putini romani: suntem la coada clasamentului

Slovacii au mai mare incredere in serviciile de internet banking, numarul utilizatorilor dublandu-se in ultimii cinci ani, in timp ce romanii sunt la coada clasamentului european, cu 4 din 100 persoane care utlizeaza aceasta tehnologie, potrivit unui sondaj al Postova Banka.

Potrivit rezultatelor sondajului, in timp ce doar aproximativ 20% din slovaci au efectuat tranzactii financiare online in 2008, cifra lor a crescut la aproximativ 40% in prezent. 'Online banking este privit acum ca un lucru absolut standard. Nu numai ca economiseste timp, dar de asemenea economiseste bani in unele cazuri. Mai mult decat atat, face comunicarea dintre clienti si banci mai usoara', a declarat purtatoarea de cuvant de la Postova Banka, Lenka Lendacka, conform Agerpres.

In ceea ce priveste comparatia europeana, Slovacia este inca putin in urma mediei UE (43%) in utilizarea de internet banking. Serviciile bancare online par a fi populare in principal in Scandinavia si Olanda, unde numarul mediu de utilizatori depaseste 80%. La polul opus al scalei este Romania, unde doar 4 din 100 de persoane par sa-si gestioneze problemele financiare prin intermediul internetului, noteaza TASR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri