Intesa Sanpaolo Bank pierde un director cu vechime de 14 ani in banca

Prim directorul general adjunct al Intesa Sanpaolo Bank, Ioan Mihail Anca, care ocupa si pozitia de chief workout officer (CWO), si-a incheiat mandatul la sfarsitul lunii aprilie. Directorul paraseste banca pentru a se ocupa de alte proiecte personale si profesionale proprii, a anuntat marti institutia.

Ea a lucrat in cadrul bancii timp de 14 ani. Banca italiana Intesa Sanpaolo a inregistrat anul trecut o pierdere de 37 milioane euro in Romania. Venitul operational al bancii a stagnat la 47 milioane euro, in timp ce costurile operationale au scazut cu 8,8%, la 30 milioane euro.

Intesa Sanpaolo avea la finele anului trecut active totale de 1,2 miliarde euro pe piata romaneasca, in stagnare fata de sfarsitul lui 2012, reise din datele grupului italian. Depozitele atrase de la clienti totalizeaza 700 milioane euro la 31 decembrie, iar creditele catre clienti 800 milioane euro, potrivit Mediafax.

Banca a anuntat la finele lunii martie ca grupul italian isi mentine si intentioneaza sa-si intareasca prezenta pe plan local, fiind numit de la 1 martie un nou director general al bancii, Marco Capellini, pentru care se asteapta autorizarea BNR. Grupul Intesa Sanpaolo este prezent in Romania din 2008.

Citeste si:
BCE către guverne: Majorați împrumuturile, salvați joburile tinerilor!
Banca Centrală Europeană,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri