"In urma cu trei ani am inceput sa ne concentram mai degraba pe segmentele corporate si IMM, venind in intampinarea nevoilor financiare ale clientilor nostri. Companiile mici si mijlocii reprezinta o prioritate pentru economia romaneasca si au nevoie de surse diversificate de finantare pentru a-si creste afacerile. Prin urmare, ne bucuram sa demaram acest parteneriat, care este menit sa imbunatateasca accesul la finantare al intreprinderilor mici si mijlocii, ceea ce va stimula si dezvoltarea economiei locale", a declarat directorul general al Garanti Leasing, Okan Yurtsever (foto).

BSTDB a acordat prima facilitate de leasing in regiunea Marii Negre in 2003 si de atunci a semnat 16 acorduri in valoare de 103 milioane de euro in Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Romania, Rusia si Turcia. Imprumutul acordat Garanti Leasing creste suma operatiunilor de leasing semnate la peste 110 milioane de euro, se mai spune in comunicat, potrivit Mediafax.

Garanti Leasing (brandul sub care functioneaza compania Motoractive IFN) si-a inceput activitatea in urma cu 15 ani si este parte a grupului financiar-bancar Garanti Romania. De la inaugurare, compania a acordat peste 650 de milioane de euro pentru activele in leasing financiar si a semnat peste 40.000 de contracte de leasing.

Citeste si:

In prezent, opereaza prin 7 birouri locale si alte 78 de agentii Garanti Bank din tara. Grupul Garanti mai include Garanti Bank si Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA). Acesta este detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), a doua cea mai mare banca privata din Turcia dupa active.

Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) este o institutie financiara internationala infiintata de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Romania, Rusia, Turcia si Ucraina. BSTDB sprijina dezvoltarea economica si relatia de cooperare regionala prin acordarea de imprumuturi, linii de credit, capital si garantii pentru proiecte si finantare pentru comert in sectoarele public si privat din tarile membre. Capitalul autorizat al bancii este de 3,45 miliarde de euro.