Visa Europe a lansat impreuna cu bancile din Romania o campanie de informare si educare dedicata IMM-urilor, cu privire la modul de utilizare a cardurilor business (de firma). Acest produs banal de altfel in orice economie civilizata faciliteaza gestionarea mai buna a cheltuielilor unei companii si, pe termen lung, scoate la suprafata economia subterana.

"Am observat o nevoie reala de informare in ceea ce priveste instrumentele de plata si gestiune a finantelor pentru IMM-uri. Din pacate, suntem o societate inca bazata pe numerar, iar acest lucru se reflecta in modul in care IMM-urile isi gestioneaza afacerile si in ponderea extrem de ridicata a economiei subterane in PIB. Peste 50% dintre IMM-uri intampina dificultati in gestionarea fluxului de numerar si aproape 60% considera o provocare sa aiba o evidenta clara a finantelor si un control bun asupra cheltuielilor. Cardurile business usureaza din start gestiunea financiara a unei firme. Este ca si cum ai avea un contabil personal virtual, fara a mai sta cu grija ca se incurca tranzactiile, ca se pierd chitantele sau, mai rau, ca ti se pot fura banii", a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia, Visa Europe.

Campania de informare "Afacerea ta merge mai usor cu cardul de firma!" se desfasoara in perioada 1 mai - 31 august 2014 cu sprijinul Departamentului pentru IMM, Mediu de afaceri si Turism si al Oficiului National al Registrului Comertului. Campania este sustinuta si de organizatii patronale precum Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Cardurile business prezinta avantaje multiple pentru companii, inclusiv reducerea costurilor datorita faptului ca nu se percepe comision la platile realizate direct la comercianti, acces permanent la fondurile din cont si un control sporit asupra cheltuielilor realizate. Astfel, tranzactiile realizate direct cu cardul sunt inregistrate automat in contul firmei, fara a mai fi nevoie de o evidenta contabila separata a cheltuielilor, iar accesul angajatilor la banii din cont poate fi monitorizat si restrictionat astfel incat sa corespunda necesitatilor firmei.

Totodata, cardurile business ofera un nivel ridicat de securitate intrucat, spre deosebire de numerar, cardurile pierdute sau furate pot fi blocate imediat, dar firma are in continuare acces la banii din cont, iar tehnologia CIP & PIN permite utilizarea cardului doar de catre o persoana autorizata si reduce considerabil riscul de frauda.

Citeste si:
ING Bank anunță măsuri de sprijin pentru clienții afectați de criza...
ING Bank anunță măsuri de...

Potrivit unui studiu Visa Europe, companiile mici si mijlocii se preocupa constant de gestionarea resurselor financiare si sunt foarte precaute in luarea unor decizii financiare complexe, spre exemplu contractarea unui credit, cand vine vorba de supravietuirea afacerii lor. Doua din trei IMM-uri (aproximativ 66%) au un singur cont curent si lucreaza cu o singura banca, dar o mare parte dintre acestea realizeaza in principal depuneri si retrageri de numerar.

Visa Europe, impreuna cu bancile membre si partenerii campaniei, isi propun sa faciliteze accesul intreprinzatorilor la informatii utile despre modul in care utilizarea corecta a cardurilor business simplifica gestionarea finantelor si ii ajuta sa economiseasca timp si bani.

Afla mai multe informatii despre cele mai bune optiuni de finantare si produsele inovatoare destinate IMM-urilor din sectiunea wall-street.ro dedicata educatiei financiare pentru companii.

Citeste si:
BRD trece pragul de 1 miliard lei profit net, in crestere cu 76%
BRD Societe Generale trece...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Coronavirus| BNR reduce dobânda cheie cu 0,50 puncte procentuale
Setari Cookie-uri