Grupul austriac Reiffeisen Bank International (RBI) din Romania a inregistrat in primul trimestru un profit mai mic cu 27,5%, iar veniturile au ajuns de la 30 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 22 milioane de euro. Principalele cauze sunt cresterea provizioanelor si declinul venitului operational.

Castigul calculat inainte de taxe a inregistrat in acest interval un declin de aproape 30%, de la 36 milioane de euro la 25 milioane de euro, se arata intr-un raport al grupului austriac.

Venitul operational a inregistrat o scadere usoara, de 2,8%, de la 115 milioane de euro in primul trimestru al anului trecut la 112 milioane de euro in aceeasi perioada a acestui an.

Veniturile nete din dobanzi au scazut cu 6% in primul trimestru, la 67 milioane de euro, iar cele nete din taxe si comisioane au urcat cu 4,3%, la 38 milioane de euro. Incasarile nete din operatiuni de tranzactionare au consemnat un declin de 7%, la circa 6 milioane de euro, noteaza Mediafax.

Provizioanele formate pentru imprumuturi neperformante au crescut cu 21%, de la 21 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 26 milioane de euro. Cheltuielile administrative ale grupului austriac in Romania au fost reduse cu 2,3% in perioada analizata, de la 65 milioane de euro la 63 milioane de euro.

Citeste si:
Producția de cereale a României va scădea cu până la 2,6% în...
Departamentul american al...

Activele RBI in Romania au scazut cu 4%, de la 6,53 miliarde de euro in decembrie la 6,26 miliarde de euro la sfarsitul lunii martie. Soldul creditelor a avansat cu 1,2% raportat la sfarsitul anului trecut, de la 4,27 miliarde de euro la 4,32 miliarde de euro. Depozitele au inregistrat un declin de 5% in acest interval, de la 4,34 miliarde de euro la 4,13 miliarde de euro.

Numarul de sucursale ale RBI in Romania a stagnat fata de decembrie, la 530 de unitati, in timp ce numarul de angajatilor, de 5.329, a ramas de asemenea aproape neschimbat fata de finele anului trecut.

Grupul Raiffeisen este prezent in Romania prin Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Bank.

Citeste si:
TBI Bank: Creditarea online a explodat după startul pandemiei
TBI Bank: Creditarea online a...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Alpha Bank lansează plățile prin ceasurile inteligente Garmin și Fitbit
Setari Cookie-uri