Specialistii bancii prezinta cateva aspecte practice care pot facilita accesul beneficiarilor la acest tip de subventii.

IPA-online este o aplicatie pusa la dispozitia fermierilor de catre Agentia de Plati și Interventie pentru Agricultura, prin intermediul careia solicitantii de plati directe UE au posibilitatea de a realiza online operatiunea de digitizare a parcelelor, stabilindu-si astfel declaratia de suprafata.

Banca poate sa finanteze Beneficiarilor eligibili conform reglementarilor sale interne, credite in lei in vederea finantarii capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente. Valoarea creditului va fi de pana la 90% din suma cuvenita din SAPS.

Pasii pentru obtinerea finantarii bancare sunt urmatorii:
a. Deschidere cont curent special pentru incasarea subventiilor APIA
b. Depunere Cerere de sprijini la APIA
c. Efectuarea verificarilor de catre APIA si emiterea adeverintei
d. Obtinerea finantarii bancare in limita permisa de conventiile incheiate
e. Indeplinirea masurilor asumate in cadrul cererii de sprijin
f. Plata subventiilor de catre APIA in contul curent special deschis la banca
g. Rambursarea si inchiderea facilitatii bancare.

Documentele necesare pentru analiza bancara sunt:
• Cererea de ajutor depusa la APIA
• Adeverinta emisa de APIA dupa modelul adeverintei din Conventia semnata cu APIA, in care sa fie precizate cel putin contul UniCredit Tiriac Bank, precum si confiormarea sau infirmarea efectuarii verificarile
• Deconturile justificative depuse la APIA pana la momentul analizei, daca este cazul
• Notificarea ipoteca asupra creantelor APIA in favoarea UniCredit Tiriac Bank.

Daca aveti intrebari legate de subventiile APIA, trimiteti un mail catre fondurieuropene@unicredit.ro.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri