Eurobank a pierdut in Romania 4,1 milioane de euro in primul trimestru

Eurobank, banca mama a Bancpost, a raportat in Romania pierderi de 4,1 milioane de euro in trimestrul I, in timp ce activele au scazut cu aproape 4%, la 3,7 miliarde euro. Anul trecut, grupul elen a inregistrat pe piata romaneasca pierderi de 40 milioane de euro.

Activele bancii elene in Romania se situau la sfarsitul primului trimestru la 3,7 miliarde de euro, in scadere de la 3,85 de miliarde de euro in decembrie 2013, potrivit datelor publicate miercuri de Eurobank. Soldul brut al creditelor, de 2,65 miliarde de euro, este cu 2,3% sub nivelul de 2,71 miliarde de euro de la sfarsitul anului trecut. In primul trimestru al anului trecut, soldul brut al creditelor se ridica la 2,9 miliarde de euro, informeaza Mediafax.

Banca inregistra la sfarsitul primului trimestru credite cu intarzieri la plata mai mari de 90 de zile in valoare de 783 de milioane de euro, in crestere de la 758 milioane de euro in decembrie. Portofoliul de depozite al Eurobank pe piata locala a scazut in primul trimestru la 1,8 miliarde de euro, de la 1,87 miliarde de euro in decembrie 2013. In martie 2013, Eurobank detinea in Romania un portofoliu al depozitelor de 1,82 miliarde de euro.

Cheltuielile operationale au coborat de la 32 de milioane de euro in primul trimestru al anului trecut la 30 de milioane de euro. Reteaua de unitati de retail a fost redusa de la 207 unitati la sfarsitul anului trecut la la 187 de unitati. Eurobank, a treia mare institutie de credit din Grecia, a inregistrat in primul trimestru pierderi de 207 milioane de euro, in scadere de la 913 milioane de euro in ultimul trimestru al anului trecut, rezultatul negativ fiind determinat de mentinerea la un nivel ridicat a provizioanelor.

Institutia de credit a atras recent 2,86 miliarde de euro de la investitori si a revenit sub control privat, dupa ce a fost preluata aproape integral de stat, in contextul unui proces de recapitalizare care a vizat intregul sistem bancar elen. Cele mai mari patru banci au fost recapitalizate anul trecut cu 28 de miliarde de dolari de catre fondul de stabilitate.
Eurobank controleaza pe piata locala Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.

Citeste si:
Cardul de credit Orange Money se poate obține 100% online, din...
Clienții Orange Money pot...

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri