Cifra este superioara cu 3,2% celei publicate pentru T1/2013. Totodata, asigurarile RCA au fost cea mai importanta clasa din piata, ele generand mai bine de o treime din totalul acesteia. Aportul intermediarilor in asigurari pe linia RCA s-a cifrat la circa 125 milioane euro.

Cu alte cuvinte, 78% din totalul subscrierilor realizate pe aceasta clasa au fost realizate de brokerii de asigurare. De asemenea, gradul de penetrare al brokerilor pe alte segmente de asigurare s-a situat la circa 71% in cazul politelor CASCO, 52% - property, aproximativ 25% - raspundere civila generala si doar circa 7% - asigurari de viata.

Conform INSURANCE Profile si Insurance Profile Interactiv - pe segmentul RCA, cele mai mari volume de prime brute subscrise intermediate au fost raportate de SAFETY Broker (11,5 milioane euro), DESTINE Broker (7,3 milioane euro), TRANSILVANIA Broker (6,8 milioane euro), INTER Broker (4,8 milioane euro) si DAW MANAGEMENT (4,1 milioane euro).

In ceea ce priveste companiile de asigurare, cel mai mare volum de prime brute subscrise aferente clasei RCA a fost raportat de CARPATICA ASIG - 33,3 milioane euro. La finalul lunii martie a.c., piata de asigurari din Romania a totalizat 475 milioane euro, echivalentul a 250 milioane euro fiind realizat prin intermediul societatilor de brokeraj.