BCR a raportat pentru primele cinci luni din an o crestere de peste patru ori a volumului de redite ipotecare acordate in lei, fata de perioada similara din 2013. Trei sferturi dintre clienti aleg sa ia un credit ipotecar cu dobanda fixa in primii cinci ani.

"BCR inregistreaza vanzari de credite ipotecare Casa Mea la un nivel cel putin egal cu cel de credite ipotecare Prima Casa. Acesta este un semnal puternic ca piata imobiliara este pe un trend ascendent sustenabil, tranzactiile imobiliare putand fi sustinute din activitatea de baza a bancii", a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail in cadrul BCR.

Totusi, avantajul creditului Prima Casa ramane avansul de numai 5% care reprezinta un ajutor real pentru tinerele familii care doresc sa-si achizitioneze prima locuinta si nu au reusit sa stranga o contributie proprie mai mare. Timpul de raspuns mai scurt, precum si dobanda fixa foarte competitiva pe o perioada de 5 ani, constituie marile avantaje ale creditului Casa Mea.

BCR ofera si ea imprumuturi imobiliare cu rate fixe in lei si acest produs s-a dovedit unul de succes, avand in vedere ca 75% din clienti care acceseaza creditele ipotecare aleg varianta ratelor fixe. Potrivit BCR, cei mai numerosi clienti care au ales varianta cu rate fixe sunt din Bucuresti urmati de cei din judetele Cluj, Timis, Iasi, Constanta si Brasov, in timp ce la polul opus se situeaza judetele Teleorman, Neamt, Dambovita, Buzau si Giurgiu.

Anul trecut, valoarea creditului ipotecar mediu era de circa 140.000 lei, insa in 2014 a cunoscut o crestere de aproximativ 15%, ajungand la 160.000 de lei. In Bucuresti, valoarea creditului mediu este de 180.000 de lei. Preponderent, romanii se orienteaza catre apartamente cu doua camere, trei camere si case. Cei care merg catre garsoniere si apartamente cu 4 camere sunt mai putin numerosi.

Simulator de rate la creditul ipotecar Casa Mea

Pentru un credit Casa Mea in valoare de 150.000 lei, pe 30 de ani, dobanda fixa este de 5,25% in primii cinci ani, iar ulterior devine variabila, calculata dupa formula Robor la 6 luni + o marja de 2,1%. In aceste conditii, DAE este in prezent de 5,36%.

Banca mai percepe o taxa de evaluare de 300 lei. Rata lunara in primii cinci ani este de 828 lei in primii 5 ani si 823 lei ulterior. Dupa 30 de ani, clientul ajunge sa plateasca 297.024 lei. DAE nu include costul asigurarii imobilului.

*Exemplul valabil in luna mai 2014, pentru clientii care isi primesc salariul in cont la BCR. Promotie valabila in perioada 7 mai – 16 iulie 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri