Grupul, detinut de Turkyie Garanti Bankasi, a doua banca privata din Turcia ca marime, a raportat pentru prima jumatate a anului trecut un profit net consolidat de 19,8 milioane de euro, potrivit Mediafax. In prima jumatate a anului, activele totale s-au ridicat la 2,02 miliarde euro, in urcare cu 14,7% fata de anul trecut.

Garanti Bank a inregistrat la sfarsitul lunii iunie venituri nete de 57,7 milioane euro, mai mari cu 8,6% fata de perioada similara a anului trecut, si un profit net de 13,9 milioane euro. Garanti Bank a incheiat primul semestru din 2013 cu un profit net de 17,1 milioane de euro. Volumul total de credite din toate segmentele (IMM-uri, corporate si retail) a crescut cu 8,8% si a atins valoarea de 1,47 miliarde euro.

Institutiile financiare nebancare din cadrul grupului au inregistrat profituri de 1,3 milioane de euro - Garanti Credite de Consum (+36,7%), 1,34 milioane de euro - Garanti Leasing (+0,8%) si 400.000 de euro - Garanti Credite Ipotecare. In luna martie, Garanti Bank si Garanti Credite Ipotecare au anuntat initierea procedurilor pentru fuziune, finalizarea operatiunii fiind estimata pana la sfarsitul anului in curs, dupa obtinerea aprobarilor de la Banca Nationala a Romaniei si indeplinirea formalitatilor legale.