Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a desemnat castigatorii concursului pentru trei posturi de directori si pentru pozitia de sef al serviciului de comunicare, respectiv un director adjunct din cadrul ASF, doi manageri din companii private si un fost ofiter de presa la Guvern.

Astfel, postul de director al Directiei juridice va fi ocupat de Radu Petrescu, care in trecut a condus departamente similare ale unor companii precum Grupul Roman de Asigurari, Generali Romania Asigurare-Reasigurare sau Allianz Tiriac Asigurari, se arata intr-un comunicat al ASF, noteaza Mediafax. Petrescu are o activitate profesionala de 18 ani si a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Titu Maiorescu, precum si programul de Master in Dreptul Afacerilor la aceeasi Universitate, iar in prezent urmeaza un program de doctorat.

Directia Autorizare – Avizare, Sectorul Asigurari – Reasigurari va fi condusa de Ina Magdalena Lorincz, cu experienta de 20 de ani in domeniul asigurarilor, dar si doi ani petrecuti in postura de antreprenor. In Romania, Lorincz a activat in cadrul unor companii precum Generali, AIG sau Grawe, atat in segmentul de asigurari de viata, cat si non-viata, contribuind din pozitii de management atat la infiintarea si dezvoltarea operatiunilor de piata, cat si la structurarea activitatilor de dezvoltare si vanzare a produselor de asigurari.

Viitorul director in cadrul ASF are o experienta de 3 ani in centre financiare importante (New York, Londra) unde a avut responsabilitati de coordonare la nivel international. A absolvit Facutatea de Finante, Contabilitate, Banci din cadrul Academiei de Studii Economice. Functia de director la Directia Autorizare – Supraveghere Entitati Reglementate, Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare va fi preluata de Florentina Boboc, cu experienta de 16 ani in piata de capital, inclusiv din postura de director adjunct in cadrul ASF.

Boboc a coordonat, de-a lungul carierei, activitatea de autorizare, atestare si inregistrare a entitatilor reglementate atat in cadrul CNVM, cat si, in ultimul an in cadrul ASF, din pozitia de director adjunct al Directiei Autorizare Supraveghere Entitati Reglementate. De asemenea, a fost implicata, in calitate de consultant asociat grupurilor de lucru de pe langa institutii europene, in procesul de transpunere in cadrul legislatiei nationale a directivelor europene referitoare la pietele financiare. A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea Finante Asigurari Banci si Burse de Valori.

Retail jobs

La Serviciul de Comunicare, ASF a decis numirea lui Silviu Udroiu, fost ofiter de presa la biroul de presa al Guvernului Romaniei intre 1991-1996, perioada in care actualul sef al ASF, Misu Negritoiu, a ocupat pentru o vreme pozitia de ministru de stat, presedinte al Consiliului de Coordonare, Strategie si Reforma in Guvernul condus de Nicolae Vacaroiu. Dupa perioada petrecuta la Guvern, Udroiu si-a continuat cariera in relatii publice si comunicare la DC Communication, unde s-a ocupat de dezvoltarea de strategii de comunicare pentru clienti din diverse industrii, precum banking, asigurari, farma, FMCG, auto si telecom.

Incepand din 2011, a coordonat activitatea de comunicare interna, externa si de CSR a Credit Europe Bank Romania. Udroiu este licentiat in Jurnalistica al Universitatii Bucuresti, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii. ASF a primit 132 de aplicatii pentru cele patru posturi, cu mai mult de 25 de candidaturi pentru fiecare functie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri