Situatie de urgenta: un client OTP s-a prezentat la sediul unei sucursale din Ucraina intr-un tanc

Un client OTP s-a prezentat la sediul bancii din Ucraina intr-un tanc, aceasta actiune scotand in evidenta gravitatea situatiei din Ucraina.

Un client al OTP Bank din Ucraina s-a prezentat la sediul unei sucursale intr-un tanc, episod relatat de presedintele grupului ungar, Sandor Csanyi, care scoate in evidenta gravitatea situatiei din Ucraina, relateaza portfolio.hu, potrivit Mediafax.

OTP anticipeaza ca situatia dificila din Ucraina ii va provoca pierderi de aproximativ 95 de milioane de euro la finalul acestui an. In plus, OTP si-a inchis toate filialele din Peninsula Crimeea, in urma anexarii acesteia de catre Rusia. Institutia bancara ungara se confrunta deja cu dificultati financiare in Ungaria din cauza unei legi care obliga bancile sa returneze clientilor comisioanele considerate incorecte, aplicate unor imprumuturi in valuta. Parlamentul ungar a aprobat acest act normativ la inceputul lunii iulie. OTP a depus o contestatie in instanta, respinsa insa de Curtea Municipala din Budapesta.

Seful OTP a pus respingerea contestatiei pe seama legislatiei, care nu creeaza conditiile unei examinari serioase a contractelor de imprumut avute in vedere. Totodata, Csanyi a precizat ca OTP va intenta un nou proces impotriva statului, dar ca nu este increzator in sansele de reusita ale acestui demers.

Citeste si:
Pandemia va accelera consolidarea sistemului bancar din ECE
Criza generată de COVID-19 va...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri