Cursul de schimb a inchis miercuri in stagnare, sub 4,42 lei/euro, dupa o noua sedinta cu activitate redusa in piata interbancara locala, care a deschis cu o singura tranzactie in prima ora si a ajuns pana la final la volume reprezentand doar jumatate din cat se inregistreaza intr-o zi obisnuita, arata Mediafax.

In jurul orei 16:30, euro era cotat in piata interbancara la 4,4175 lei, fata de 4,4180 lei in acelasi moment al zilei precedente.

Bancile au derulat tranzactii in intervalul de 4,4150 - 4,4180 lei/euro, atat minimul, cat si maximul fiind atinse in prima jumatate a sedintei. Piata a deschis cu o singura tranzactie in prima ora, iar activitatea nu si-a revenit decat partial pana la final, cu volume la jumatate fata de media zilnica, potrivit dealerilor.

Activitatea de tranzactionare a bancilor s-a situat cu mult sub medie si in primele doua zile ale saptamanii, la jumatate luni si la doar o treime marti.

In regiune, forintul si zlotul s-au depreciat marginal in raport cu euro.

Citeste si:
Analiza Moneycorp: Euro ar putea ajunge 4,85 lei
Analiza Moneycorp: Euro ar...

Cursul anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a stagnat miercuri sub pragul de 4,42 lei/euro, unde se afla de la inceputul saptamanii. Referinta pentru euro a scazut cu 0,04 bani, la 4,4166 lei/euro.

Pentru dolar, banca centrala a anuntat un curs de 3,4793 lei, in urcare cu 2,23 bani, dupa ce dolarul s-a intarit in raport cu euro pe marile piete financiare. Un curs mai ridicat pentru dolar a fost inregistrat cel mai recent in urma cu o saptamana, la 3,4901 lei.

Francul elvetian a fost cotat de BNR la 3,6611 lei, in urcare cu 0,15 bani fata de marti.

Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Citeste si:
Vesti proaste: CFA anticipeaza un curs de 4,82 lei/euro
Vesti proaste: CFA...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Economia romaneasca in 2020: La cat ajunge cursul de schimb