EximBank a acordat contractorului de proiecte energetice Romelectro un plafon de finantare multiprodus in valoare de 54 de milioane de lei (12,1 milioane de euro), destinat derularii unui contract de 29 milioane de euro obtinut de la compania de stat Transelectrica (TEL).

Romelectro a castigat o licitatie organizata de Transelectrica pentru retehnologizarea unei statii electrice care asigura conexiunile si tranzitul de putere din Muntenia si Oltenia catre Transilvania. Valoarea contractului depaseste 29 de milioane de euro si se va derula pe o perioada de patru ani, relateaza Mediafax.

Facilitatea acordata de EximBank include atat o componenta de finantare, care acopera nevoile temporare de numerar, cat si una de garantare, respectiv scrisori de garantie bancara pentru buna executie si restituire avans, necesare Romelectro pentru proiectul retehnologizarii unei statii electrice de transformare a Transelectrica, potrivit unui comunicat al EximBank. Presedintele director general al Romelectro, Viorel Gafita, a declarat, in comunicat, ca Romelectro reconsidera pietele de export si se concentreza pe revenirea la lucrarile in strainatate, mai ales in Orientul Mijlociu, nordul Africii si spatiul de la Caucaz-Marea Caspica.

EximBank a inregistrat in primele noua luni ale anului curent o crestere cu 33% a portofoliului de credite nete, mai mare decat nivelul de la sfarsitul anului 2013, iar pentru acest an estimeaza finantari noi de aproximativ un miliard de lei.

Romelectro face parte din grupul cu acelasi nume care include firmele ISPE (Institutul de Studii si Proiectari Energetice), compania de consultanta si inginerie in domeniul energetic Electromontaj, compania de constructii utilitare pentru electricitate si telecomunicatii Carpati Sibiu si producatorul de structuri metalice Celpi.
Compania Romelectro a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de circa 320 de milioane de lei, cu 8% sub nivelul din anul anterior. Firmele din grupul Romelectro au impreuna 1.500 de salariati. Transelectrica este transportatorul national de electricitate si este controlat de stat, prin Secretariatul General al Guvernului.

Citeste si:
Sebastian Burduja isi da demisia din board-ul Transelectrica
Sebastian Burduja isi da...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Citu: Nu am aprobat inca fuziunea EximBank - Banca Romaneasca
Setari Cookie-uri