“Consideram ca fiind de rea-credinta actiunea celor care, pe de o parte, nu discuta cu banca situatia lor concreta, pe de alta parte
aleg sa blocheze activitatea atat a bancii, cat si a celorlalti clienti”, enunta reprezentantii Raiffeisen Bank.

Astfel, Raiffeisen Bank a luat nota de intentia unor clienti cu credite in CHF, declarata pe retelele de socializare, de a bloca activitatea unor agentii bancare prin depuneri succesive de sume de valori mici (un leu). “Pentru a putea deservi toti clientii nostri am organizat in fiecare agentie cate un ghiseu special dedicat acestor operatiuni, astfel incat toti ceilalti clienti sa poata sa efectueze tranzactiile pentru care vin in agentii", anunta banca intr-un comunicat de presa.

In cursul dupa –amiezii de 11 februarie, un grup de 10 clienti a dorit sa faca depuneri succesive de 1 leu sau mai putin intr-una dintre agentiile bancii din Bucuresti in scopul achitarii unor rate. "Dupa ce au fost indrumati catre ghiseul dedicat acestor operatiuni, acestia au devenit violenti si au agresat verbal personalul agentiei precum si pe ceilalti clienti prezenti in agentie. In consecinta, a fost apelata sectia de politie din zona", spun reprezentantii bancii.

Citeste si:

Oficialii Raiffeisen Bank citeaza dispozitiile art. 15 din Codul Civil, conform caruia “niciun drept nu poate fi exercitat in scopul de a vatama sau pagubi pe altul ori intr-un mod excesiv si nerezonabil, contrar bunei-credinte”.

Peste 75.000 de persoane fizice au credite in franci elvetieni, iar 95% din imprumuturi sunt concentrate la sase banci. In total, 14 institutii de credit au acordat finantari in franci elvetieni. Din totalul debitorilor cu imprumuturi in franci inregistrate in bilanturile bancilor, 11% se regasesc la Raiffeisen.

Profitul obtinut de Raiffeisen Bank International (RBI) in Romania dupa plata taxelor a scazut cu 3% anul trecut, la 97 de milioane de euro, de la 100 de milioane de euro in 2013, pe fondul reducerii provizioanelor, potrivit rezultatelor financiare preliminare publicate de grupul austriac.