Banca Transilvania a virat 711 milioane de euro pentru achizitia Volksbank, 81 de milioane de euro fiind pentru capital si 630 milioane de euro pentru rambursarea liniilor de credit, au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii bancii.

Conducerea Bancii Transilvania a organizat astazi o adunare generala a actionarilor, imediat dupa ce au fost semnate toate documentele privind preluarea si a fost realizat viramentul catre actionarii Volksbank.

Banca Transilvania a incheiat marti tranzactia de preluare a Volksbank, urmand sa ofere clientilor cu credite in franci elvetieni conversia in lei sau euro cu o reducere de 22,5%, plus returnarea sumelor platite pentru comisionul de risc prin scaderea soldului, oferta fiind valabila din 4 mai.

Banca Transilvania a preluat active de 7,7 mld. euro si peste 120.000 de clienti odata cu finalizarea tranzactiei cu Volksbank.

In luna martie, Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica ce consta in dobandirea controlului asupra Volksbank Romania si Volksbank Services Romania de catre Banca Transilvania. BT primise derogare de la Consiliul Concurentei sa se implice in activitatea Volksbank Romania si a Volksbank Services Romania, inainte de obtinerea autorizarii. In fundamentarea acestei decizii s-a tinut cont de situatia dificila in care se afla o mare parte a clientilor Volksbank Romania, care au contractat credite in franci elvetieni (CHF).

Citeste si:
Marele câștig pe timp de pandemie? Lumea începe să aibă încredere...
Marele câștig pe timp de...

Actiunile Bancii Transilvania au crescut cu 12,7% pe Bursa de Valori Bucuresti in acest an, titlurile bancii inchizand ziua de marti la un pret de 2,151 lei/unitate (+0,05%). Avand in vedere aceasta cotatie, Banca Transilvania este evaluata la 5,6 mld. lei. Titlurile institutiei de credit au urcat cu 15,6% in anul 2014.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Mercedes-Benz Vans lansează o campanie de sprijin pentru antreprenori
Setari Cookie-uri