BNP Paribas a confirmat formularea acuzatiilor privind practici comerciale inselatoare. Banca a acordat credite imobiliare de tip Helvet Immo, 4.655 de clienti beneficiind de imprumuturi in franci elvetieni pe care trebuie sa le ramburseze in euro, scrie Mediafax.

Problemele clientilor au inceput in momentul scaderii neprevazute de valorii euro in raport cu francul elvetian. Unii clienti au depus plangeri, acuzand bancile ca nu i-au informat corect despre acest produs bancar, pus la dispozitie in perioada martie 2008 - decembrie 2009 de BNP Paribas. Reclamantii vor daune de 40 de milioane de euro din partea BNP Paribas.

In martie 2014, aproximativ 400 de beneficiari de credite in franci au protestat la o filiala a BNP Paribas. Procurorii francezi declansasera din aprilie 2013 o informare cu caracter penal pentru presupuse "practici comerciale inselatoare".

Citeste si:

Serviciul de finantare al BNP Paribas a argumentat ca clientii au optat pentru conditii avantajoase prin creditele in franci, asumand riscul fluctuatiilor majore ale cursului de schimb, care au devenit dezavantajoase la sfarsitul anului 2014.

Sursa foto: contract de credit, Shutterstock