ANAF a postat pe Facebook un clip de la o descindere a inspectorilor ANAF in contextul mediatizarii cazului Romprest miercuri, alaturi de un mesaj surpriza.

Mesajul ANAF de pe Facebook mentioneaza ca Fiscul nu a controlat niciodata batrane cu urzici, iar 90% din cazurile de care s-au ocupat sunt cazuri de peste 1 mil. euro. De asemenea, in mesajul de pe Facebook, ANAF explica ca de cele mai multe ori descinderile lor nu vor avea nimic spectaculos. "Nu avem mascati si nici arme. Iar "descinderile" inspectorilor de la Antifrauda in cazul Romprest nu vor fi difuzate niciodata de niciun post de stiri", se mentioneaza in mesaj.

"N-au nimic spectaculos. Insa munca acestor inspectori, precum cei din imagini, lipsita de orice urma de senzational, a fost cea care a dus la sesizarea organelor de cercetare penala in cazul SC Compania Romprest Service SA. Va atentionam ca urmeaza secunde extrem de plictisitoare. Asa s-a intamplat in toate cele 714 sesizari penale, din 2014, cu o valoare aferenta a prejudiciilor de 3,47 miliarde lei (cca 787,6 milioane euro). Si, sa stiti ca n-am controlat nicio batranica cu urzici, n-am inchis nicio cofetarie pentru 1,5 lei si niciun restaurant din Regie pentru 3 lei. 90% din cazurile de care ne ocupam sunt cazuri de peste 1 milion de euro. Din pacate, n-au nimic senzational in afara momentelor cand cei care au lucrat la ele urmaresc stirile si afla ca ei se ocupa de batranica cu urzici", continua mesajul semnat de serviciul de Comunicare al ANAF.

Nu avem mascați și nici arme. Iar "descinderile" inspectorilor de la Antifraud în cazul Romprest (prejudicii de 4,5 milioane euro) nu vor fi difuzate niciodat, de niciun post de știri. N-au nimic spectaculos. Îns munca acestor inspectori, precum cei din imagini, lipsit de orice urm de senzațional, a fost cea care a dus la sesizarea organelor de cercetare penal în cazul SC Compania Romprest Service SA.V atenționm c urmeaz secunde extrem de plictisitoare. Așa s-a întâmplat în toate cele 714 sesizri penale, din 2014, cu o valoare aferent a prejudiciilor de 3,47 miliarde lei (cca 787,6 milioane euro).Și, s știți c n-am controlat nicio btrânic cu urzici, n-am închis nicio cofetrie pentru 1,5 lei și niciun restaurant din Regie pentru 3 lei. 90% din cazurile de care ne ocupm sunt cazuri de peste 1 milion de euro. Din pcate, n-au nimic senzațional în afara momentelor când cei care au lucrat la ele urmresc știrile și afl c ei se ocup de btrânica cu urzici. Serviciul de Comunicare, Relații Publice și Mass-Media

Posted by Agenția Național de Administrare Fiscal - ANAF on Wednesday, May 6, 2015

Frauda de la Romprest

Romprest Service a fost verificata de catre Directia generala antifrauda fiscala, in perioada 20.08-11.12.2014, concretizate in 16 actiuni de verificare ce au avut ca obiectiv modul in care sunt respectate prevederile legislatiei fiscale si contabile de catre societate raportat la relatiile comerciale desfasurate cu societatile La Team Line Solutions, Romconcord Tehnic Service si Euro Grup in anii 2012 – 2014, respectiv lanturile comerciale Tanasescu Farm - Coresio Euroinvest - Jif - Euro Grup - Romprest Service si Tanasescu Farm - Coresio Euroinvest - Bryana Euro Invest - Euro Grup.

Romprest a achizitionat fictiv 3.000 de tone de clorura de calciu, iar in doua luni a fost fraudat astfel bugetul de stat cu aproximativ 20 de milioane de lei, firma coordonata de Nicolae Capra fiind cooptata in circuitul fictiv, ca furnizor al marfii, potrivit procurorului sef adjunct al DIICOT. Giorgiana Hosu a precizat ca numai in doua luni s-a fraudat bugetul de stat cu aproximativ 20 milioane de lei, prin achizitionarea fictiva a aproximativ 3.000 de tone de clorura de calciu. "In anul 2012, reprezentantul Romprest SA a creat un circuit fictiv format din patru societati comerciale, pentru a ascunde provenienta reala a unei mari cantitati de clorura de calciu, in fapt de provenienta intracomunitara, si pentru a-si crea avantajele fiscale, constand in TVA si impozit pe profit. In acest circuit fictiv a fost cooptata o societate coordonata de Capra Nicolae, in calitate de furnizor al marfii. Scriptic, aproximativ 3.000 de tone de clorura de calciu au fost livrate in doua luni, intre cele patru societati comerciale, fara documente, fara mijloace de transport, fara delegatii. Practic, in cele doua luni, Romprestul a prejudiciar bugetul de stat cu 20 de milioane de lei", a spus procurorul sef adjunct al DIICOT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri