Agentia de evaluare financiara a redus cu o treapta calificativul Barclays la nivelul A cu perspectiva negativa, iar cel al Deutsche Bank la nivelul BBB cu perspectiva pozitiva, acesta fiind cu trei trepte peste nivelul junk, nerecomandat investitiilor, scrie Mediafax.

Perspectiva ratingului Royal Bank of Scotland a fost redusa de la pozitiva la stabila, iar cea a Commerzbank la negativa. Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, are probleme de imagine din cauza numeroaselor litigii in care este implicata. Directorii generali ai Deutsche Bank, Anshu Jain si Juergen Fitschen, si-au anuntat demisiile in aceasta saptamana.

John Cryan, fost director financiar al bancii elvetiene UBS, in prezent membru in consiliul de supraveghere al Deutsche Bank, il va inlocui pe Jain, care va demisiona la sfarsitul lunii iunie. Cryan va deveni singurul director general al Deutsche Bank atunci cand Fitschen va renunta la functie, in luna mai a anului viitor. S&P a confirmat totodata ratingurile Lloyds Bank si HSBC Bank, cu perspective stabile.

Sursa foto: hans engbers / Shutterstock.com