Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a trimis un memoriu Administratiei Prezidentiale in care ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa nu promulge legea privind Fondul de Garantare a Asiguratilor, care plafoneaza valoarea unei despabubiri la 100.000 de euro.

ASSAI sustine ca sistemul romanesc de asigurari este unul bolnav si nereformat deoarece valoarea despagubirilor este plafonata la 100.000 de euro, in conditiile in care limita de despagubire in cazul politelor RCA este de cinci milioane de euro, scrie Mediafax.

Asociatia a precizat ca preturile politelor RCA cresc in fiecare an, in timp ce despagubirile sunt diminuate si plafonate "cu complicitatea ASF si prin decizia Parlamentului".

"Paradoxal, prin aceasta lege ajung sa fie din nou prejudiciati oameni nevinovati (ex: victimele maternitatii Giulesti), precum si institutiile de stat (ex: CNADNR, Oltchim etc) fata de care majoritatea parlamentara nu manifesta nici respect, nici responsabilitate", se arata intr-un comunicat al ASSAI.

Initial respins de Senat, proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputatilor, forul decizional, in ultima zi din sesiunea parlamantara - 30 iunie, in speranta ca perioada concediilor va dilua responsabilitatea unei legi paguboase pentru cele 5 milioane de asigurati romani si fata de un buget al statului, care va suporta pierderi insemnate, de ordinul zecilor de milioane de euro, se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Donald Trump, despre viitorul Romaniei si relatia SUA cu Romania
Casa Alba: Viitorul Romaniei...

ASSAI considera ca in toamna cel putin o societate de asigurari va intra oficial in faliment, beneficiind de noua lege. "Faptul ca in Parlament exista proiecte de lege nedezbatute sau neadoptate de peste sapte ani, in timp ce acest proiect de lege a primit unda verde intr-un termen record de doar patru luni de la inregistrarea sa, in ciuda semnalelor de alarma trase, intareste presupunerea ca, cel mai probabil in toamna, o societate de asigurari va intra oficial in faliment", a explicat asociatia.

Proiectul de lege a fost initiat de catre 70 de parlamentari PSD. Presedintele asociatiei, Cristian Muntean, a declarat ca legea protejeaza interesele financiare ale corporatiilor, in dauna cetatenilor romani.

"I-am transmis presedintelui ales al Romaniei, domnului Klaus Werner Iohannis, un memoriu pentru a corecta un demers care protejeaza interesele financiare ale unor corporatii, in dauna cetatenilor romani. Din nefericire, o majoritate «rosie» iresponsabila si nereformata si-a aratat inca o data adevarata fata. Atunci cand o lege favorizeaza explicit niste corporatii in dauna cetatenilor si a bugetului de stat, putem vorbi despre un vot corupt", a mentionat Muntean.

Citeste si:
Klaus Iohannis, pentru a doua oara la Casa Alba in actualul mandat
Presedintele Klaus Iohannis...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Dancila: Sunt mai puternica decat Iohannis si Barna