Eurobank cumpara sucursala din Bulgaria a Alpha Bank, la un pret simbolic de 1 euro

Eurobank va cumpara sucursala din Bulgaria a Alpha Bank, la un pret simbolic de 1 euro, board-urile celor doua banci elene urmand sa se intalneasca vineri pentru finalizarea acordului, au declarat doua surse bancare citate de Reuters.

Bancile din Grecia, care sunt inchise de mai multe saptamani, in timp ce Guvernul de la Atena negociaza acordul de finantare cu creditorii internationali, au probleme cu lichiditatile si se indreapta spre o reorganizare de amploare, constand in inchideri si fuziuni. In cadrul unui acord anterior de salvare a Greciei, bancile elene s-au angajat sa isi restructureze operatiunile si sa vanda active din statele balcanice, pentru a se concentra pe piata interna, scrie Mediafax.

Peste o cincime din activele bancare din Bulgaria sunt detinute de banci elene. "Preluarea va avea loc la valoarea nominala de 1 euro. Board-ul celor doua banci se vor intalni mai tarziu pentru finalizarea acordului", a spus un bancher apropiat discutiilor. Eurobank detine in Bulgaria o subsidiara numita Postbank, in timp ce Alpha Bank opereaza o retea de sucursale coordonata din Grecia. Eurobank Bulgaria detinea la sfarsitul lunii martie active de 5,9 miliarde de leva (3,02 miliarde euro), iar in primul trimestru a obtinut un profit net de 20,8 milioane de leva (0,4 milioane euro).

Alpha Bank a obtinut in primul trimestru un profit inainte de taxe de 1 milion de euro in Bulgaria, in scadere cu 70% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Portofoliul creditelor se ridica la sfarsitul lui martie la 660 milioane euro, iar depozitele la 403 milioane euro.

Citeste si:
Sprijin pentru turism: 750 de milioane de euro pentru salvarea...
Sprijin pentru turism:...
Sursa foto: Eurobank/ Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri