2 Septembrie 2006

Sergiu Oprescu: Expansiunea pietei bancare va crea noi locuri de munca

Expansiunea pietei bancare romanesti va crea locuri noi de munca, insa, pentru ca nu sunt suficienti bancheri, fluctuatia de personal in sistem este mare, de circa 8-10% pe an, a declarat vicepresedintele Alpha Bank Romania Sergiu Oprescu.

"Sistemul bancar are una dintre cele mai mari fluctuatii de personal, de circa 8-10% pe an", a declarat vicepresedintele executiv al Alpha Bank Romania, Sergiu Oprescu, informeaza NewsIn.

El a mai spus ca, pentru finalul acestui an, piata se asteapta la o crestere spectaculoasa a numarului total de unitati bancare pana la 5.000-5.500, in conditiile in care la sfarsitul anului trecut au ajuns la aproximativ 3.000 de unitati in intreg sistemul.

"Numarul mare de sucursale va atrage si o crestere a personalului, dar nu o sa mai vedeti sucursale cu foarte multi angajati, deoarece bancile au inceput sa isi reduca personalul la minimul necesar", a mai spus Oprescu. El a mai explicat ca, pentru banci, devine mai retabil sa isi instruiasca personalul existent si sa formeze o cultura bancara la nivelul sucursalelor, astfel incat personalul nou angajat sa poata fi asimilat mai usor in banca.



Citeste si