"In momentul in care clientii Astra Asigurari depun cereri de despagubire, acestea se vor incadra, dupa evaluarea daunei, intr-o limita maxima de 450.000 lei", a declarat Calin Rangu, director, directia protectiei consumatorilor din cadrul ASF, in cadrul emisiunii "Ora de risc" la Radio RFI, potrivit 1asig.ro.

Calin Rangu a explicat ca daca asiguratii ar avea incheiate mai multe polite la Astra Asigurari si s-ar produce daune pe toate aceste polite care sa depaseasca cumulat 450.000 de lei, limita maxima a despagubirii ce urmeaza a fi platita de Fondul de Garantare va ramane 450.000 de lei.

Clientii care au creante din asigurare ce depasesc aceasta suma, cat si entitatile cu alte tipuri de creante asupra Astra Asigurari au posibilitatea de a se inscrie la masa credala si de a-si recupera astfel diferenta de suma datorata. Prioritate vor avea insa asiguratii si pagubitii, a explicat Calin Rangu. In ceea ce priveste asiguratii RCA ai Astra Asigurari, oficialul ASF a explicat ca legislatia europeana nu prevede, de regula, posibilitatea denuntarii politei RCA.

Citeste articolul integral pe 1asig.ro.

Sursa foto: Media XPRIMM

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri