Calin Rangu, ASF: Limita de despagubire de 450.000 lei este per asigurat in cazul Astra Asigurari

"In momentul in care clientii Astra Asigurari depun cereri de despagubire, acestea se vor incadra, dupa evaluarea daunei, intr-o limita maxima de 450.000 lei", a declarat Calin Rangu, director, directia protectiei consumatorilor din cadrul ASF, in cadrul emisiunii "Ora de risc" la Radio RFI, potrivit 1asig.ro.

Calin Rangu a explicat ca daca asiguratii ar avea incheiate mai multe polite la Astra Asigurari si s-ar produce daune pe toate aceste polite care sa depaseasca cumulat 450.000 de lei, limita maxima a despagubirii ce urmeaza a fi platita de Fondul de Garantare va ramane 450.000 de lei.

Clientii care au creante din asigurare ce depasesc aceasta suma, cat si entitatile cu alte tipuri de creante asupra Astra Asigurari au posibilitatea de a se inscrie la masa credala si de a-si recupera astfel diferenta de suma datorata. Prioritate vor avea insa asiguratii si pagubitii, a explicat Calin Rangu. In ceea ce priveste asiguratii RCA ai Astra Asigurari, oficialul ASF a explicat ca legislatia europeana nu prevede, de regula, posibilitatea denuntarii politei RCA.

Citeste articolul integral pe 1asig.ro.

Citeste si:
Brokerii de asigurări au acces la programul IMM Invest
Brokerii de asigurări au...

Sursa foto: Media XPRIMM

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri