"Sigur ca exista bani, sunt numai chestiuni de procedura de verificare a daunelor, de aprobare a nivelului de compensare si de plata efectiva. Noi deja am inceput sa preluam dosarele de la Astra Asigurari. Noi avem comandamente in fiecare zi cu situatia, monitorizam cererile si situatiile de la service, de la asigurati, cat si de la Astra Asigurari. Am inceput sa angajam evaluatori si ne organizam reteaua in toata tara. Nu vom putea, insa sa facem plata efectiva pana cand nu se declara falimentul societatii, dar administram dosarele, le culegem, le aprobam si cand avem posibilitatea sa le platim, le si platim. Nu avem probleme de resurse", a spus Misu Negritoiu (foto), intrebat daca exista bani pentru plata despagubirilor la Astra Asigurari, potrivit Mediafax.

El a spus ca nu este o situatie mai rea acum decat era inainte la Astra Asigurari. "Aveam reclamatii si inainte la Astra Asigurari, aveam intarzieri la plata despagubirilor, noi incercam sa le acceleram sa intram in ritm si sa le platim cat mai repede. Bani sunt suficienti. Oamenii sau serviceuri-le nu trebuie sa isi faca griji cu privire la asta pentru ca bani sunt suficienti", a mentionat Misu Negritoiu.

Presedintele ASF a adaugat ca nu vede niciun motiv pentru unii asiguratori sa creasca pretul la politele RCA. "Impactul acestei situatii a Astra Asigurari nu este de natura sa creasca costurile pentru ca noi banii ii avem. Vom avea grija ca sa nu se speculeze aceasta situatie din motive subiective", a explicat Misu Negritoiu.

Citeste si:

Intrebat in legatura cpersonalul pentru evaluarea despagubirilor, Negritoiu a aratat ca ar fi nevoie de 50 de oameni. "Am aprobat un corp de experti in Bucuresti si in tara, dar Fondul de garantare va face si contracte comerciale cu societati de stabilire a daunelor si externalizam aceasta activitate astfel incat sa putem sa acoperim toate cererile", a mai spus Misu Negritoiu.

Presedintele ASF a fost prezent,marti, la Comisia pentru buget a Camerei Deputatilor pentru a sustine proiectul de lege privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare. Consiliul ASF a cerut in 26 august, intrarea in faliment a Astra Asigurari, aflata in administrare speciala, dupa ce compania nu a reusit sa atraga 425 milioane lei la capital, despagubirile urmand sa fie acordate de Fondul de Garantare.

Sursa foto: Mediafax Foto