HVB Tiriac Bank a marit dobanzile la depozitele in lei si euro cu si a introdus depozite in lire sterline, incepand de luni 4 septembrie, potrivit unui comunicat remis de banca.

Dobanzile la depozitele la termen sunt identice pentru persoanele fizice si pentru cele juridice. Astfel, un depozit pe termen de o luna in lei este remunerat cu o dobanda anuala de 6,40%, unul pe termen de trei luni are dobanda anuala de 6,30%, pentru depozite pe sase luni se plateste o dobanda anuala de 6,20%, iar pentru cele pe termen de noua luni sau un an, dobanda anuala este de 6,10%, arata datele publicate de HVB Tiriac Bank, informeaza NewsIn.

Cresterile de dobanzi decisa de conducerea bancii se situeaza intre 0,15% si 0,6%, pentru depozitele in lei. Vechile dobanzi pentru depozitele tinute in moneda nationala erau de 6,25%, pentru depozitele pe o luna, 6,10%, pentru cele pe trei luni, 5,90%, pentru depozitele la termen de sase luni, 5,70% pentru termen de noua luni si 5,50% pentru depozite la termen de un an.

Dobanzile anuale la depozitele termen tinute in euro au crescut de la 1,90% la 1,95%, pentru termen de o luna, de la 1,95% la 2,05%, pentru un termen de trei luni, de la 2,05% la 2,20%, pentru sase luni, de la 2,15% la 2,20% pentru depuzitele pe termen de noua luni si de la 2,25% la 2,30%, pentru cele pe termen de un an, potrivit reprezentantilor bancii.

In schimb, dobanzile anuale la depozitele la termen in dolari au scazut pana la 3,25%, la depozitele pe termen de o luna, si pana la 3,30%, la termene intre trei luni si un an. Vechile dobanzi anuale la depozitele la termen in moneda americana erau cuprinse intre 3,30%, pentru termen de o luna, si 3,55%, pentru depozitele pe termen de un an.

Depozitele in lire sterline, nou introduse, sunt remunerate cu o dobanda anuala de 1,50%, pentru termene intre o saptamana si noua luni, iar depozitele pe termen de un an au o dobanda de 2%, potrivit datelor prezentate in comunicatul bancii. Conturile curente au o dobanda anuala neschimbata fata de perioada anterioara, de 0,10%, indiferent daca sunt tinute in lei sau in moneda straina.

incepand din 1 septembrie, HVB Bank Romania si Banca Tiriac au creat, prin fuziune, grupul finaciar HVB Tiriac Bank, care se plaseaza pe locul patru in ierarhia bancilor romanesti, cu o cota de 6,5% din piata. Urmatorul pas important va fi procesul de fuziune a noii entitati bancare cu Unicredit Romania, care va crea a treia banca din Romania dupa active, cu o cota de piata de aproximativ 8%, potrivit reprezentantilor bancii.