Un angajat junior al echipei de vanzari a Deutsche Bank a procesat plata folosind date brute si nu nete, astfel incat suma platita a fost mult mai mare, a explicat sursa, potrivit Mediafax. Unul dintre co-directorii generali ai Deutsche Bank, John Cryan, care l-a inlocuit in functie pe Anshu Jain in luna iulie, s-a angajat sa imbunatateasca eficienta controlului intern, sa refaca relatia cu autoritatile de reglementare si sa evite repetarea amenzilor care au slabit capitalul si au erodat profitabilitatea.

In cadrul reorganizarii conducerii, Cryan, fost director financiar al UBS Group, promoveaza directori cu mai multa experienta in domeniul tehnologiei informatiei si supravegherii bancare si ii inlocuieste pe unii dintre bancherii de investitii. Banca germana a raportat tranzactia eronata Autoritatii pentru Conduita Financiara din Marea Britanie, Bancii Centrale Europene si Rezervei Federale, potrivit Financial Times.

Purtatorii de cuvant ai institutiilor financiare respective au refuzat sa comenteze, ca si cel al Deutsche Bank. Deutsche Bank a anuntat duminica reorganizarea conducerii centrale care include plecarea co-directorului pentru investment banking si de trading, Colin Fan, si a lui Michele Faissola, fost bancher senior la divizia de tranzactii cu obligatiuni si sef al operatiunilor de adeministrare a activelor si averilor.

Sylvie Matherat, director pentru relatiile cu autoritatile guvernamentale si de reglementare, va supraveghea respectarea prevederilor legale in cadrul Deutsche Bank, ca membru in board-ul bancii, in timp ce directorul pentru informatii, Kim Hammonds, va deveni director operational, in locul lui Henry Ritchotte.