"Consiliul ASF a aprobat autorizarea definitiva a fuziunii Fondului de Pensii Facultative Eureko Confort, in calitate de fond absorbit, administrat de Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative, cu Fondul de Pensii Facultative Aegon Esential, in calitate de fond absorbant, administrat de Aegon Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private", se arata intr-un comunicat al ASF, citat de Mediafax.

Potrivit legislatiei, procesul de autorizare a fuziunii cuprinde doua etape, prealabila si definitiva. Autorizarea prealabila a fost aprobata la sfarsitul lunii iulie.

Anterior autorizarii definitive, fondurile aveau obligatia sa informeze participantii cu privire la modalitatea si perioada de desfasurare a procesului de fuziune a fondurilor de pensii facultative (Pilonul III) si sa obtina acordul majoritatii acestora.

Citeste si:

La 30 iunie, fondul Eureko Confort avea 3.727 de participanti, cu active de 5,75 milioane lei si o cota de piata de 0,48%, potrivit datelor ASF. Totodata, fondul Aegon Esential avea 108 participanti si active nete de 30.000 de lei, dupa ce si-a inceput activitatea in luna mai.

La aceeasi data, Pilonul III insuma 373.437 de participanti, cu active de aproape 1,19 miliarde lei. Grupul olandez de asigurari Aegon a preluat anul trecut activitatile de asigurari de viata si pensii private obligatorii ale Eureko Romania, parte a grupului financiar Achmea, de asemenea din Olanda, si le-a integrat in operatiunile Aegon de pe piata locala. Preluarea fondului administrat de Eureko Pensii Private a adus Aegon circa 472.000 de clienti si a ajuns la 768.861 la finalul anului trecut, de la 263.990 cu un an in urma.

Compania a estimat, ca la finele acestui an, Aegon Pensii Private va administra active de peste doua miliarde de lei, pe fondul majorarii contributiei la Pilonul II de la 4,5% la 5% si intrarii pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III), obtinand autorizarea in urma unei infuzii de capital de 40 milioane lei realizata in 2014. Grupul olandez Aegon a infiintat subsidiara din Romania la inceputul anului 2008.