Marius Popescu, NN Asigurari de Viata: Recomandam oamenilor sa economiseasca 10-15% din venituri [VIDEO]

Oamenii incep sa se gandeasca la pensie si sa contribuie la fonduri private pentru aceasta dupa 30 de ani, insa, mai potrivit, ar fi momentul in care intra in campul muncii. In mod normal, noi recomandam oamenilor sa economiseasca circa 10-15% din venituri, spune Marius Popescu, CEO, NN Asigurari de Viata.

"Este important sa transmitem acest mesaj, despre importanta economisirii. Pana la urma, nu conteaza forma in care sunt realizate economiile, ci valoarea economisirii pe termen lung, indiferent prin ce instrumente financiare facem acest lucru", apreciaza Marius Popescu (foto), invitat la emisiunea de business WALL-STREET 360.

Dintre acestea, pensia facultativa reprezinta "un instrument foarte bine tratat din punct de vedere fiscal, astfel incat, din punct de vedere al eficientei pe termen lung, acesta devine mai bun decat altele, datorita acestui tratament fiscal. Pensia facultativa este deductibila in limita a 400 de euro lunar atat pentru angajator cat si pentru angajat", mai arata seful NN Asigurari de Viata.

Citește și
O femeie a încasat 16 ani o pensie mai mică din cauza unui „cod greșit”
Setari Cookie-uri