In ianuarie-septembrie anul trecut, compania a inregistrat prime brute de 36,29 milioane lei. Activele financiare ale companiei au crescut cu 6,48%, ajungand la o valoare de 373,2 milioane lei, se arata intr-un comunicat al Grawe, citat de Mediafax.

Daunele platite clientilor in cursul anului 2015 insumeaza 1,55 milioane lei, iar pentru contractele de asigurare de viata ajunse la final compania a achitat suma de 4,55 milioane lei. De asemenea, compania a anuntat ca incepand de miercuri, 11 noiembrie, Grawe Romania Asigurare este administrata in sistem dualist, conducerea companiei fiind asigurata de un Consiliu de Supraveghere si un Directorat.

Presedintele Consiliului de Supraveghere este Othmar Ederer, vicepresedinte - Klaus Scheitegel, iar membru este Veronica Malcoci. Othmar Ederer si Klaus Scheitegel ocupa pozitiile de presedinte, respectiv vicepresedinte in cadrul Directoratului Grazer Wechselseitige Versicherug AG, actionarul majoritar al companiei. Veronica Malcoci este director general al companiei Grawe Carat Asigurari, filiala din Republica Moldova a grupului Grawe.

Citeste si:

Directoratul companiei are urmatoarea componenta: presedinte - Paul Swoboda, vicepresedinte - Monica Spataru si membru - Cristian Voicu. Anterior, Paul Swoboda si Monica Spataru au facut parte din Consiliul Director si Consiliul de Administratie, iar Cristian Voicu detinea functia de Director Asigurari Generale.

Grawe Romania a optat pentru aceasta forma de administrare in vederea eficientizarii procesului de management. Administrarea societatilor pe actiuni in sistem dualist permite o distinctie clara intre functiile de conducere si cele de control ale directorilor. Atributiile de conducere revin Directoratului, iar acesta isi desfasoara activitatea sub controlul Consiliului de Supraveghere.