"Am ales Republica Ceha in urma unor studii care au relevat potentialul acestei zone. Spre deosebire de piata romaneasca, piata ceheasca este mult mai matura, tipurile de servicii pe care noi le oferim fiind bine cunoscute de catre clienti. In acelasi timp, aici sunt prezenti toti marii jucatori internationali din domeniul imprumuturilor pe termen scurt, generand o competitivitate ridicata. Extinderea Viva Credit este un pas important pentru ca suntem o companie romaneasca ce patrunde in afara granitelor tarii si cucereste piata externa", a declarat Ionut Stan (foto), general manager Viva Credit.

El a adaugat ca investitia acopera nevoia de capital uman, dezvoltarea sistemului informatic si nevoia de creditare pentru extindere. Activitatea de creditare a Viva Credit pe piata din Republica Ceha a inceput in luna noiembrie a acestui an, iar pana in prezent au fost acordate deja peste 100 de credite. Obiectivul principal Viva Credit este sa atinga pragul de 1000 de clienti, pana la sfarsitul acestui an.

"Piata de credite pe termen scurt din Republica Ceha este similara cu cea din Romania, clientii apreciaza faptul ca pot obtine un imprumut de mica valoare online si foarte rapid. Am ales sa mergem acolo cu acelasi model de afaceri pe care il avem in Romania, un model care e usor diferit de cel practicat de competitorii regionali. Este un model de business pe care l-am folosit cu succes in ultimii 5 ani de activitate in Romania si pe care vrem sa il aplicam la nivel regional. Republica Ceha este doar primul pas" a declarat Viorel Stan, chairman Viva Credit.

Viva Credit este o institutie financiara romaneasca ce activeaza pe piata din Romania din anul 2011, an in care a lansat pe piata autohtona conceptul de credit pana la salariu 100% online. In Romania, Viva Credit a acordat pana acum 300.000 de imprumuturi, in valoare totala de peste 150 milioane de lei.