"Nu ma surprinde deloc, am avut o discutie cu dansul (Klaus Iohannis) ieri si legat de acest subiect si i-am spus ca in calculele pe care le-am facut am inclus si aceasta crestere de 10 la suta si dupa calculele noastre putem ramane in tinta de deficit de 3 la suta cu aceasta crestere", a declarat Ciolos referitor la decizia sefului statului de a promulga legea care prevede majorarea salariilor pentru personalul din sistemul sanitar cu 25% si a tuturor bugetarilor cu 10%, conform Mediafax.

Intrebat daca aplicarea acestei masuri prespune taierea unor fonduri de la alte capitole ale bugetului de stat, premierul a spus ca nu va fi necesar sa taie, dar guvernul va face eforturi pentru cresterea absorbtiei findurilor europene. "N-o sa taiem, in schimb o sa mergem pe partea de investitii unde am rezervat fonduri si pentru investitii, atat la ministerul Dezvoltarii cat si ministerul Transporturilor, dar o sa facem un efort din absorbtia fondurilor europene ca sa avem si investitii asa cum ne-am propus", a precizat Ciolos.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti legea de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 35/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, care prevede majorarea acestor salarii cu 10%. Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 11 noiembrie. Initial, OUG 35/2015 prevedea doar majorarea salariilor din sanatate cu 25%, insa un amendament PSD adus in comisiile de specialitate din Parlamant a prevazut ca vor creste si salariile tuturor bugetarilor cu 10%. Conditia pentru aplicarea acestei prevederi este ca acestia sa nu mai fi beneficiat in cursul anului 2015 de alte majorari.